Sevilla FC Donderdag, 18. September 2014
21:05 uur
Feyenoord
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Grzegorz Krychowiak 8. / Schot met links  (Gerard Deulofeu)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Stéphane M'bia 31. / Kopbal  (Gerard Deulofeu)

90'
Een saai tweede bedrijf, waarin Feyenoord niet kon en Sevilla niet wilde. De twee fouten in de eerste helft hebben Feyenoord genekt, waardoor de eerste wedstrijd in de Europa League met 2-0 verloren gaat tegen Sevilla.
90'
90'
Nog een redding van Vermeer. De goalie pareert een poging van Banega met zijn lichaam en voorkomt zo de 3-0.
89'
In de andere wedstrijd in de groep van Feyenoord staat Standard Luik met 1-0 voor tegen HNK Rijeka. Standard is de volgende tegenstander van de Rotterdammers.
86'
Een prima redding van Vermeer! Deulofeu komt er weer eens langs aan de rechterkant, maar zijn voorzet schiet helemaal door naar de achterkant van de zestien. Daar haalt Reyes hard uit met links, maar Vermeer houdt zijn doel schoon in de tweede helft.
82'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
82'
Wissel uit bij Feyenoord -> Elvis Manu
81'
Gele kaart voor Elvis Manu (Feyenoord)
Manu verdedigt mee als Sevilla combineert aan de rechterkant. Deulofeu gaat ervandoor en met een sliding houdt Manu de Spanjaard tegen. Hij raakt de man echter, dus geel.
79'
Sevilla presteert het inmiddels om de wedstrijd rustig uit te voetballen. Het neemt nauwelijks meer risico en vindt het wel best.
76'
Gele kaart voor Stéphane Mbia (Sevilla FC)
Geel voor Mbia, die van achteren hard inkomt op Vilhena. Het is vooral lomp, maar de middenvelder had ook pech dat de Feyenoorder precies in zijn loopbaan uitweek.
75'
Jahaa, invaller Mitchell te Vrede is scherp! Een bal wordt blind naar voren gerost, maar de spits ziet wel potentie in de lange peer naar voren. Hij maakt het de verdedigers van Sevilla erg moeilijk, maar met een sliding maakt Kolodziejczak het gevaar ternauwernood onschadelijk.
73'
Haha, dat ziet er grappig uit! Miquel Nelom heeft kramp en ligt op zijn vijf meter van het Feyenoorddoel op de grond. Clasie verliest buiten de zestien de bal aan Éver Banega, die meteen uithaalt richting doel. Al zittend tilt Nelom zijn been op en zo helpt hij zijn keeper uit de brand.
73'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
73'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jordy Clasie
71'
Bij Sevilla zijn de keepersproblemen groot momenteel. De eerste doelman is nu Sergio Rico, een 21-jarige goalie die pas eenmaal uitkwam in de Primera Division en nu zijn debuut maakt in de Europa League. De reservekeeper is ook 21 en hij speelde nog nooit op het hoogste niveau in Spanje. Vaste keeper Beto is geblesseerd.
68'
Het is natuurlijk geen schande om te verliezen van een ploeg die momenteel derde staat in de Spaanse competitie en vorig seizoen de Europa League wist te winnen. Het voelt echter zo onnodig, want Feyenoord heeft het lang niet altijd moeilijk tegen Sevilla.
64'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçikoğlu
64'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
63'
Bij Feyenoord gaat Başaçikoğlu zo in de ploeg komen. De aankoop van Feyenoord maakt dan zijn debuut in de Europa League.
60'
Wissel in bij Sevilla FC -> Iago Aspas
60'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Carlos Bacca
60'
Wissel in bij Sevilla FC -> Denís Suárez
60'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Grzegorz Krychowiak
58'
Zo ligt ook in de tweede helft het heft in handen van de thuisploeg. Sevilla is gewoon een paar maatjes te groot voor Feyenoord.
54'
Ongelooflijk, weer Reyes met geluk! De aanvaller staat vaak op de goede plek, maar hij houdt niet van cadeautjes uitpakken. Vermeer slaat een lage voorzet recht in de voeten van Reyes, maar die schiet hard en hoog over.
53'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Feyenoord)
De eerste gele kaart voor een Nederlander in deze wedstrijd. Tonny Vilhena trapt op de hakken van doelpuntenmaker Mbia en wordt vanwege die overtreding opgeschreven in het boekje van de scheidsrechter.
52'
Een gelukje voor Reyes, maar de Spanjaard profiteert niet! Deulofeu neemt de bal mee de zestien in, maar Jordy Clasie weet hem af te stoppen. De bal komt echter voor de voeten van Reyes, die het doel onder vuur neemt. Vermeer hoeft echter niet in te grijpen, want de inzet gaat over.
49'
Bij Feyenoord zijn Rick Karsdorp en Bilal Başaçikoğlu alvast begonnen aan de warming-up.
46'
We zijn weer begonnen in Spanje. Kan Feyenoord in 45 minuten nog wat doen aan de 2-0 achterstand?
46'
45'
Feyenoord staat met 2-0 achter, maar dit is vrij onnodig. De Rotterdammers staan twee keer te slapen bij een indraaiende vrije trap en Krychowiak en Mbia profiteerden optimaal. Daartegenover zette Feyenoord een vrije trap van Toornstra, die in de korte hoek de paal trof.
45'
44'
Doelpunt Sevilla afgekeurd! Bacca knalt een voorzet achter Vermeer, maar de spits stond buitenspel toen de bal vanaf rechts voor zijn voeten kwam.
42'
Zo zit de eerste helft er bijna op en er kan wel geconcludeerd worden dat Feyenoord onnodig op een 2-0 achterstand staat. Sevilla heeft wel het meeste balbezit, maar buiten de vrije trappen om creëert de ploeg niet heel veel.
38'
Dat was bijna de 3-0! Carlos Bacca draait behendig weg op zo'n vijf meter van het doel, maar Mathijsen weet zijn voet nog tegen de bal te zetten. Het leer eindigt echter voor de voeten van Reyes, die het doel van dichtbij niet weet te vinden.
36'
Bij de vrije trap van Toornstra wordt de paal overigens twee keer geraakt. De vrije trap eindigt op de binnenkant van de rechterpaal en vervolgens rolt de bal heel lullig tegen de andere paal aan.
34'
Sneaky, sneaky Toornstra! De middenvelder van Feyenoord doet vermoeden alsof hij een vrije trap voorgeeft, maar hij zoekt met een bekeken schot de korte hoek. Doelman Sergio Rico kan er nooit meer bij, maar de paal redt Sevilla. Pech voor Feyenoord.
33'
Gele kaart voor Timothée Kolodziejczak (Sevilla FC)
Weer een prima actie van Manu, maar hij wordt gestuit door Timothée Kolodziejczak. Die steekt zijn been uit en als Manu erover valt, krijgt de speler van Sevilla geel.
31'
Doelpunt voor Sevilla FC, 2:0 door Stéphane Mbia
Feyenoord, Feyenoord, Feyenoord toch! Weer mag een speler van Sevilla vrij voor de neus van Vermeer verschijnen na een indraaiende vrije trap. Ditmaal ontsnapt Stéphane Mbia aan de aandacht van Feyenoord en op een kleine tien meter van het doel kopt hij de 2-0 in het net.
29'
Pittige tackle van Jens Toornstra, die de bal te ver voor zich uitspeelt en vervolgens op de enkel van doelpuntenmaker Krychowiak gaat staan. De nummer vier van Sevilla blijft even liggen, maar de scheidsrechter laat gewoon doorspelen.
26'
Feyenoord moet oppassen dat het niet in slaap wordt gesust door Sevilla. Net bouwden de Rotterdammers heel rustig op, en uit het niets ging Sevilla met man en macht druk zetten op de bal. Het liep net goed af voor Feyenoord, maar het scheelde niet veel of Joris Mathijsen raakte de bal kwijt.
23'
Dat is de eerste dreiging van Feyenoord! Elvis Manu draait zich mooi vrij na een inspeelbal en hierdoor kan de aanvaller direct door richting de zestien. Hij zoekt een collega met een lage voorzet, maar dat lukt net niet.
21'
Een boze Fernando Navarro, die na een kaatst hardhandig wordt tegengehouden door Ruben Schaken, die de elleboog rond nekhoogte uitsteekt. De scheidsrechter ontgaat het voorval.
18'
Voorlopig is de campagne van Nederlandse ploegen in Europa succesvol. Ajax speelde met 1-1 gelijk tegen Paris Saint-Germain in de Champions League, terwijl PSV eerder deze avond met 1-0 won van Estoril uit Portugal.
15'
De thuisploeg lijkt nog niet heel erg onder de indruk van de ploeg uit Rotterdam. De Spanjaarden laten de bal rustig rondgaan en zetten niet al te fel druk op de bal.
12'
Feyenoord is aan deze wedstrijd begonnen met een 4-4-2 formatie, om de controle op het middenveld te forceren. Dit is echter nog niet gelukt en nu de achterstand nu al op het scorebord staat loopt Feyenoord voorlopig achter de feiten aan.
8'
Doelpunt voor Sevilla FC, 1:0 door Grzegorz Krychowiak
Het is al heel vroeg raak voor de Spaanse thuisploeg! Deulofeu gooit een vrije trap vanaf links richting de tweede paal en daar komt Grzegorz Krychowiak aanvliegen. De verdediger staat akelig vrij en werkt de bal achter Kenneth Vermeer: 1-0.
7'
Het is goed te zien dat Sevilla veel voetballend vermogen in het elftal heeft zitten. De bal gaat snel rond en de aanvallende linie wordt ook snel gevonden.
4'
Feyenoord begint rustig aan de eerste wedstrijd in de Europa League sinds het seizoen 2008/2009. De Rotterdammers geven weinig ruimte weg voorlopig.
1'
Europees voetbal spelen is leuk voor iedereen. De voetbalfans, de spelers zelf en ook voor ieder staflid rondom een ploeg. Iedereen is blij met het feit dat Feyenoord weer in Europa voetbalt, maar de eerste tegenstander in de Europa League is meteen een hele pittige. Titelhouder Sevilla wacht op Feyenoord in Spanje. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van Sevilla – Feyenoord.

In een ver verleden..

In het seizoen 2008/2009 voetbalde Feyenoord voor het laatst op een Europees toernooi. In de eerste ronde werd toen nog een tweeluik gewonnen van Kalmar FF, maar in de daaropvolgende groepsfase wisten de Rotterdammers geen enkel punt te pakken. Er werd verloren van het Franse AS Nancy, Deportivo La Coruña, Lech Poznań en CSKA Moskou.

Het heden

In de huidige editie van de Europa League is Feyenoord dus gekoppeld aan Sevilla, maar ook HNK Rijeka (Kroatië) en Standard Luik zitten in de groep met de Rotterdammers. Feyenoord kwam in de Europa League via de kwalificaties van de Champions League en de Europa League. In het kampioenenbal werd verloren van Beşiktaş, waardoor een tweeluik tegen Zorya Lugansk de doorslag moest geven. In een bizarre wedstrijd in De Kuip werd uiteindelijk met 4-3 gewonnen, terwijl de thuisploeg eerst nog met 3-0 voor stond. In de Eredivisie presteert Feyenoord ondermaats, met vijf punten uit vijf wedstrijden.

De winnaar van de Europa League

Sevilla presteerde, zoals de hierboven staande kop al zegt, prima. In de finale van de Europa League werd er na een penaltyserie gewonnen van SL Benfica. De Spanjaarden willen uiteraard de titel verdedigen, maar eerst wacht de groepswedstrijd tegen Feyenoord. In de Spaanse competitie gaat Sevilla prima, met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden.

Rond acht uur zijn de opstellingen van Sevilla en Feyenoord bekend. Deze zijn dan onder het kopje Wedstrijddetails te vinden.