18.09.2014 22:53

Onachtzaamheid nekt Feyenoord in Europa

Elvis Manu baalt na een tegendoelpunt van Sevilla. Op de achtergrond lopen Karim El Ahmadi en Luke Wilkshire (l.) teleurgesteld. (18-09-2014)

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in de Europa League op bezoek bij Sevilla verloren met 2-0. De bekerhouder profiteerde donderdagavond tweemaal van onoplettendheid in de defensie van Feyenoord.

De Rotterdammers speelden voor het eerst in zes jaar tijd weer een duel op een Europees eindtoernooi, maar het avontuur begon zeer matig voor Feyenoord. Huurling Deulofeu krulde in de achtste minuut een vrije trap richting de tweede paal, waar Grzegorz Krychowiak volledig vrijstaand in kwam glijden. Het leek een lange avond te worden in Spanje, maar de thuisploeg drukte niet door om een 2-0 te forceren. Toen het na een half uur echter weer mis ging in de verdediging bij Feyenoord, slonken de kansen van de Nederlandse formatie flink. Deulofeu legde opnieuw een vrije trap op een volledig vrijstaande collega en ditmaal was het Stéphane Mbia die in kopte: 2-0. Feyenoord zette er weinig tegenover, alhoewel Jens Toornstra uit een slim genomen vrije trap nog de paal raakte.

Ook in de tweede helft kon Feyenoord maar weinig potten breken tegen de winnaar van de vorige editie van de Europa League. Sevilla voetbalde zich makkelijk onder de druk van Feyenoord uit en kreeg kansen via Reyes. De Spanjaard schoot echter twee keer in kansrijke positie over. Sevilla bleek akelig goed in het doodmaken van de wedstrijd, waardoor er maar weinig meer te beleven viel in het zuiden van Spanje. De volgende Europese wedstrijd van de Rotterdammers is tegen Standard Luik op 2 oktober. Daar zal niemand aan denken in de havenstad, want aankomende zondag wacht de eerste Klassieker van het seizoen.

Door: Jos Boesveld