1 : 0 Torinfos in de Ticker Aleix Vidal 17. / Schot met rechts  (Carlos Bacca)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Aleix Vidal 52. / Schot met rechts  (Vitolo)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin Gameiro 75. / Schot met rechts  (Aleix Vidal)

90'
Een oppermachtig Sevilla heeft in de tweede helft flink doorgedrukt. Kort na rust was opnieuw Aleix Vidal verantwoordelijk voor een doelpunt. Via een snelle uitbraak en een inschattingsfout van Fiorentina-goalie Neto kwam de 2-0 tot stand. Een kwartier voor tijd mocht zelfs invaller Kevin Gameiro de score uitbreiden met zijn eerste balcontact: 3-0.
90'
90'
Gele kaart voor Gonzalo Rodríguez (ACF Fiorentina)
Een gemene overtreding van de aanvoerder waar een groot deel frustratie bij zit, terecht geel voor Gonzalo.
90'
Sevilla houdt balbezit en Fiorentina komt ook in de blessuretijd niet aan aanvallen toe. Er moet volgende week een wonder gebeuren wil Fiorentina nog de finale van de Europa League behalen.
90'
Er komen nog vijf minuten aan extra tijd bij in de tweede helft. Medeoorzaak hiervan is de blessurebehandeling van Stéphane Mbia.
87'
Het einde van de wedstrijd nadert. De Italiaanse bezoekers trachten nog een klein slotoffensief eruit te persen. De Paarshemden zijn echter niet in staat om net zo gevaarlijk te worden als in de eerste 45 minuten.
84'
Goede vrije trap nog van Mati Fernández, middenvelder van Fiorentina. De bal gaat goed over de muur maar ook doelman Sergio Rico staat weer op zijn post om de poging te keren.
83'
Gele kaart voor Grzegorz Krychowiak (Sevilla FC)
De Poolse verdediger veroorzaakt een vrije trap net buiten de zestien door een overtreding op Borja Valero.
83'
Sevilla blijkt enorm effectief en kan via prachtige combinaties en mooie aanvallen doelpunten maken. Fiorentina maakte een goed indruk in de eerste helft maar kon dit niet doorzetten in het tweede bedrijf.
80'
Nog tien minuten op de klok in de heenwedstrijd tussen Sevilla en Fiorentina. Bij deze stand kunnen de Spanjaarden alvast een ticket naar Warschau boeken voor de finale van de Europa League. Weet Fiorentina nog één doelpunt te maken biedt dat nog een sprankje hoop voor de return volgende week donderdag.
80'
Wissel in bij ACF Fiorentina -> Josip Iličič
80'
Wissel uit bij ACF Fiorentina -> Mario Gómez
78'
Gele kaart voor Borja Valero (ACF Fiorentina)
De middenvelder van Fiorentina uit zijn frustratie en krijgt tevens een gele kaart.
77'
Bijna 4-0! Weer een heerlijk lopende aanval met mooie combinaties vooraf. Eindstation is dit keer de onopvallende Éver Banega. De middenvelder toucheert de bal niet goed waardoor zijn poging ruim naast gaat.
75'
Doelpunt voor Sevilla FC, 3:0 door Kevin Gameiro
Het antwoord is NEE! Sevilla scoort opnieuw en met zijn eerste balcontact zet invaller Kevin Gameiro zijn team op 3-0. De Italianen laten nu heel veel steken vallen in defensief opzicht waardoor Sevilla door de verdediging kan snijden.
75'
Nog een kwartier te spelen in het Spaanse Sevilla. Kan Fiorentina nog wat bewerkstelligen?
74'
Wissel in bij Sevilla FC -> Kevin Gameiro
74'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Carlos Bacca
73'
Wissel in bij Sevilla FC -> Iborra
73'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Stéphane Mbia
71'
In de eerste helft creëerden de Paarshemden drie uitstekende kansen maar in het tweede bedrijf weet het voor geen enkel gevaar te zorgen. Sevilla kan zodoende de laatste twintig minuten gemakkelijk uitvoetballen.
70'
Gele kaart voor Marcos Alonso (ACF Fiorentina)
De Spaanse linksback van Fiorentina is het niet eens met de leiding en uit zijn frustraties door de bal weg te trappen.
68'
Wissel in bij ACF Fiorentina -> David Pizarro
68'
Wissel uit bij ACF Fiorentina -> Milan Badelj
68'
Opnieuw een langdurige blessurebehandeling. Nu botsen Milan Badelj en Stéphane Mbia met beide hoofden tegen elkaar in een luchtduel. Beide spelers lijken vervangen te moeten worden.
66'
Er is nog een kwart wedstrijd te spelen in Sevilla. Met deze stand op het scorebord verschaft het team van Unai Emery zich een uitstekende uitgangspositie voor de wedstrijd van volgende week in Firenze.
63'
In de tweede helft heeft Fiorentina nog maar weinig van zich laten zien. Ook de wissel van Micah Richards heeft daar nog geen bijdrage aan kunnen leveren. De oud speler van Manchester City is een van de weinige Engelsen in de Italiaanse competitie.
60'
Sevilla op zoek naar meer! De gastheren hebben het op hun heupen en zorgen ineens voor veel offensieve drang. Het team lijkt een definitieve nekslag toe te willen dienen aan Fiorentina.
59'
Opnieuw probeert Aleix Vidal het met een schot. Nu is de hoek wat lastig om doelman Neto echt op de proef te stellen. Het steekballetje was overigens van invaller Coke. De verdedigende middenvelder is de vervanger van Reyes en neemt ook zijn aanvoerdersband over.
58'
Wissel in bij Sevilla FC -> Coke
58'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Reyes
57'
Nu komen de Spanjaarden echt los. De supporters, gehuld in het rood, kunnen hun geluk niet op na deze ruimere voorsprong vlak na rust.
54'
Zo gaat het team van Unai Emery voortvarend van start in het tweede bedrijf. Nu zullen de Italianen nog meer moeten komen om een vroegtijdige uitschakeling te voorkomen.
52'
Doelpunt voor Sevilla FC, 2:0 door Aleix Vidal
Wat een goede uitbraak en wat een ruimte voor Vidal. Waar doelman Neto een voorzet verwacht schiet de doelpuntenmaker raak in de korte hoek: 2-0. De Spanjaard werd veel ruimte gegund en maakt zijn tweede van de avond.
51'
Ook bij het andere duel in de halve finales is inmiddels gescoord. Napoli is daar op voorsprong gekomen: 1-0.
48'
Het spelbeeld zal waarschijnlijk hetzelfde blijven in de tweede helft. Sevilla hoopt de score uit te breiden via scherpe counters en Fiorentina zal op zoek moeten gaan naar de gelijkmaker en het belangrijke uitdoelpunt.
46'
Gele kaart voor Daniel Carriço (Sevilla FC)
Spanjaard Joaquín van Fiorentina blijft een plaag voor de verdediging van Sevilla. Opnieuw moet de ervaren linksbuiten worden tegengehouden via niet-disciplinair spel.
46'
46'
Wissel in bij ACF Fiorentina -> Micah Richards
46'
Wissel uit bij ACF Fiorentina -> Nenad Tomović
45'
In een gelijkopgaande eerste helft leidt Sevilla met 1-0 op Fiorentina. Het doelpunt kwam tot stand na een mooie aanval over meerdere schijven en kwam op naam van Aleix Vidal. De grootste kansen waren echter voor de Italiaanse gasten. Onder meer Mario Gómez en Mohamed Salah hadden het vizier nog niet op scherp staan.
45'
43'
De enige ploeg die nog wat wil in de eerste helft is Fiorentina. Het is zoeken naar de gaten via de aanvallende backsNenad Tomović en Marcos Alonso.
42'
Het duel ligt even stil na een botsing tussen Gonzalo Rodríguez (Fiorentina) en doelman Sergio Rico van Sevilla. De doelman werd flink geraakt na een indraaiende vrije trap maar kan verder.
38'
Nog zeven minuten tot de theepauze. Na een mooie openingsfase met aantrekkelijk voetbal van beide kanten is het tempo wat weggezakt. Sevilla is tevreden met de voorsprong en wil enkel naar voren via counters. Fiorentina probeert maar komt moeilijk door de stevige Spaanse defensie.
35'
Bijna was daar opnieuw gevaar van Spaanse kant. Reyes en doelpuntenmaker Vidal combineren aan de linkerkant waarna de voorzet van laatstgenoemde bij de tweede paal terecht komt. Vitolo kan de bal niet goed aannemen waardoor de kans is verkeken.
34'
De wedstrijd bevindt zich even in een rustige fase. De kansen zijn schaars en het spel ligt wat vaker stil. De controle ligt op dit moment bij de thuisploeg.
32'
Voor Sevilla zou het natuurlijk een enorme stunt zijn om opnieuw de finale te spelen van de Europa League. Vorig jaar werd deze nog verloren via strafschoppen van het Portugese Benfica.
28'
Sevilla staat op voorsprong maar de drie beste kansen waren voorlopig voor de bezoekers uit Firenze. De mogelijkheden werden niet tot doelpunt gepromoveerd waardoor het na bijna een half uur spelen 1-0 staat.
25'
Weer een grote kans voor de Italianen! Een langlopende aanval brengt de bal op rechts bij Nenad Tomović. De rechtsback bezorgt met een strakke lage voorzet de bal keurig bij Mohamed Salah. De sterspeler van Fiorentina verliest zijn evenwicht waardoor de kans van dichtbij niet aan de Egyptenaar besteed is.
24'
Mooie acties van Joaquín bij de hoekvlag. De Spanjaard dolt even wat landgenoten maar bereikt geen ploeggenoot van Fiorentina.
23'
Fiorentina weet even niet gemakkelijk uit te verdedigen waardoor de bal belandt voor de voeten van Reyes. De aanvoerder van Sevilla poogt direct met een halve volley maar ziet zijn schot eenvoudig gekeerd worden door doelman Neto.
20'
Zo is de wedstrijd direct opengebroken in de eerste twintig minuten. Ondanks nog geen goede kansen gecreëerd te hebben neemt de titelhouder van de Europa League bij de eerste mogelijkheid een voorsprong.
19'
Bijna de gelijkmaker! Nu zijn het de Italianen die via links opstomen. Joaquín bezorgd via een prima actie en dito voorzet op Mati Fernández. Laatsgenoemde weet echter van dichtbij de bal naast het doel te werken in plaats van er in.
17'
Doelpunt voor Sevilla FC, 1:0 door Aleix Vidal
Sevilla neemt de voorsprong na een prachtige aanval over de linkerkant. Via Reyes, Vitolo en uiteindelijk Carlos Bacca belandt de bal buiten de zestien bij Vidal. De middenvelder zorgt met een strak schot in de verre hoek voor de voorsprong.
15'
De linkerkant van het Italiaanse Fiorentina is volledig Spaans van nationaliteit. Linksback Marcos Alonso en vleugelaanvaller Joaquín completeren de linkerlinie. Laatstgenoemde heeft nog een verleden bij de rivaal van Sevilla, namelijk stadsgenoot Real Betis.
12'
Sevilla wordt wat gevaarlijker en creëert wat meer drang naar voren. Carlos Bacca moet het eindstation zijn in de creatieve aanvallen van de Spanjaarden. De Colombiaanse spits is mede-topscoorder van het team in Europees opzicht met drie goals.
10'
Er komt wat dreiging via de aanvallende spelers van de thuisploeg. De eindpass is echter nog niet op maat. Reyes is vanavond de aanvoerder van Sevilla en ook een van de kartrekkers in offensief opzicht.
8'
Het spel golft op en neer in de openingsfase van het duel. De nummer vijf van Spanje (Sevilla) en nummer vijf van Italië (Fiorentina) zijn voorlopig goed aan elkaar gewaagd.
5'
Kans voor Mario Gómez! De Duitse spits van Fiorentina wordt diep gestuurd door zijn teamgenoot Joaquín. Door de as stoomt Gómez op waarna er veel ruimte is om uit te halen. Vanaf ongeveer zestien meter ziet de oud spits van Bayern München de bal over het doel van Sergio Rico verdwijnen.
4'
De belangen zijn natuurlijk groot vanavond. In de tweestrijd zal beslist worden wie er in de finale uit mag komen die plaats zal vinden in Warschau. De tegenstander zal dan uit de andere halve finale tussen Napoli en Dnipro komen.
1'
Scheidsrechter Felix Brych heeft het startsignaal gegeven van de heenwedstrijd in de halve finale van de Europa League. De sfeer in het stadion is fantastisch!
1'
Coach Unai Emery van Sevilla heeft zijn opstelling op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van de kwartfinale. Zo spelen Reyes, Timothée Kolodziejczak en Sergio Rico in plaats van Coke, Nicolás Pareja en Beto. Bij Fiorentina vindt slechts één wijziging plaats. Milan Badelj vervangt daar David Pizarro in de basiself.

Van harte welkom bij het heenduel in de halve finale van de Europa League tussen Sevilla en Fiorentina. Het Ramón Sánchez Pizjuán stadion is het decor van de wedstrijd die begint om 21.05 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Sevilla. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

Sevilla FC
De verliezend finalist van vorig seizoen gaat opnieuw een ticket voor de finale proberen te bewerkstelligen. Vorig jaar verloor Sevilla de eindstrijd in Turijn van Benfica na strafschoppen. Vanavond is Fiorentina de tegenstander die verslagen dient te worden om de finale van de Europa League in Warschau te bereiken. De wedstrijd tussen Sevilla en het team uit Firenze is tevens een primeur. Beide clubs ontmoetten elkaar nog niet eerder.

Coach Unai Emery heeft de zaakjes weer prima op orde. Met Sevilla bekleedt hij een vijfde plaats in de Primera División en de finale van de EL is opnieuw binnen handbereik. In het toernooi werd pas één keer verloren. Dat was namelijk de 2-0 nederlaag in de groepsfase bij Feyenoord. Na de groepsfase werden respectievelijk Borussia Mönchengladbach, Villarreal CF en Zenit St. Petersburg aan de kant gezet door de Spanjaarden.

Het team van coach Vincenzo Montella is een van de verrassingen dit jaar in de Europa League. De Italianen verloren net als Sevilla pas één keer in het huidige toernooi (2-1 bij Dinamo Minsk). Daarna werden drie grote clubs verslagen op weg naar de halve finale. Tottenham Hotspur, AS Roma en Dinamo Kiev kregen het nakijken. Zodoende staan de Paarsgekleurden weer eens in de halve finale met oude bekenden als David Pizarro, Mario Gómez, Joaquín en Alberto Aquilani.

Het succes van de Italianen is mede de verantwoording van Mohamed Salah. De Egyptenaar maakte na zijn overstap van FC Basel maar weinig minuten bij grootmacht Chelsea FC. Fiorentina pikte de beweeglijke aanvaller op in de winterstop en kreeg daar geen spijt van. Met prachtige acties, belangrijke assists en tevens al zeven doelpunten bracht Salah zijn team naar een hoger niveau.

Veel plezier bij de halve finale van de Europa League tussen Sevilla FC en ACF Fiorentina!