3:1
(Heenwedstrijd 2:2)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin Gameiro 9. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Eduardo 44. / Schot met links  (Marlos)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin Gameiro 47. / Schot met links  (Grzegorz Krychowiak)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Mariano 59. / Schot met rechts  (Vitolo)

90'
Al vroeg in het tweede bedrijf zette Kevin Gameiro zijn ploeg opnieuw op voorsprong. De Franse spits omspeelde doelman Pyatov en schoof de bal koeltjes in het open doel: 2-1. Sevilla heerste en breidde de score zelfs verder uit. Rechtsback Mariano knalde de bal met buitenkant voet in de verre hoek: 3-1. Shakthar had weinig vertrouwen meer en kon niets uitrichten. Titelhouder Sevilla gaat voor het derde jaar op rij naar de finale en komt daarin uit tegen Liverpool.
90'
90'
Gele kaart voor Ismaily (Shakhtar Donetsk)
De linksback trekt Coke omver nadat hij de bal verloren had. De overtreding komt ook hem op geel te staan.
89'
Wissel in bij Sevilla FC -> Sebastián Cristóforo
89'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Éver Banega
88'
De absolute slotfase is aangebroken in het Ramón Sánchez Pizjuán. Het is intussen flink gaan regenen in Zuid-Spanje. Kan Shakthar nog zorgen voor een daverend einde en twee goals maken?
87'
Gele kaart voor Vitolo (Sevilla FC)
De buitenspeler van Sevilla vergrijpt zich op het middenveld en krijgt de achtste gele kaart van Kuipers.
85'
Sevilla gaat in de finale van de Europa League uitkomen tegen Liverpool. De Engelse ploeg is op een 3-0 voorsprong gekomen tegen tien spelers van Villarreal.
84'
Wissel in bij Shakhtar Donetsk -> Dentinho
84'
Wissel uit bij Shakhtar Donetsk -> Eduardo
84'
Wissel in bij Shakhtar Donetsk -> Wellington Nem
84'
Wissel uit bij Shakhtar Donetsk -> Marlos
84'
Ondertussen heeft Kevin Gameiro een publiekswissel gekregen van coach Emery. De Franse spits was vanavond enorm belangrijk met twee doelpunten en is vervangen dor Iborra.
82'
Wissel in bij Sevilla FC -> Iborra
82'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Kevin Gameiro
81'
Sevilla staat in de Primera División om een zevende plaats en kan via die weg geen Europees voetbal meer halen. Het winnen van de Europa League geeft in ieder geval rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.
78'
Nog een klein kwartier te spelen in Sevilla. Shakthar heeft vanavond niet het spel van de eerste helft van vorige week kunnen laten zien. Toen wist de Oekraïense ploeg tweemaal te scoren.
76'
Wissel in bij Shakhtar Donetsk -> Bernard
76'
Wissel uit bij Shakhtar Donetsk -> Taison
76'
Gele kaart voor Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk)
De middenvelder glijdt Coke onderuit en is door zijn gele kaart geschorst voor een eventuele finale.
74'
Goede kopbal van Eduardo! Een voorzet vanaf rechts via Darijo Srna wordt in vrijstaande positie maar net naast het doel gekopt door doelpuntenmaker Eduardo.
73'
Wissel in bij Sevilla FC -> Escudero
73'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Benoît Trémoulinas
73'
Sevilla zal zich als derde Spaanse ploeg gaan plaatsen voor een Europese finale. Nadat bekend werd dat Atlético Madrid en Real Madrid de Champions League-finale gaan spelen probeert Sevilla het een niveautje lager.
69'
Shakthar-coach Lucescu zal moeten ingrijpen om alsnog wat te kunnen bewerkstelligen vanavond. Er zitten in ieder geval drie aanvallend ingestelde Brazilianen op de reservebank bij de Oekraïners.
66'
Bij het andere duel in de halve finales van de Europa League staat het 2-0 voor Liverpool. Villarreal won het eerste duel met 1-0. Hierdoor is er op dit moment nog erg spannend in Engeland.
63'
De supporters van Sevilla zijn in extase. Hun ploeg speelt weer eens geweldig in de Europa League. Na al die successen staat Sevilla zeer goed op de kaart in Europa.
61'
Gele kaart voor Eduardo (Shakhtar Donetsk)
De Braziliaanse doelpuntenmaker heeft commentaar richting Kuipers en krijgt het vijfde geel van Shakthar.
59'
Doelpunt voor Sevilla FC, 3:1 door Mariano
Wat een geweldig doelpunt van de Braziliaanse rechtsback! Van afstand krult Mariano de bal met buitenkant voet in de verre hoek. Doelman Pyatov is volledig kansloos op dit fantastische schot.
56'
Sevilla blijft in de aanval en lijkt graag snel een derde doelpunt te willen maken. Voor Shakthar blijft de opgave hetzelfde. Het moet scoren om een verlenging af te dwingen.
53'
Zo zit Sevilla weer op rozen vlak na rust. Gameiro toont zijn waarde maar weer eens en heeft nu drie van de vier Sevilla-doelpunten in de halve finale opgeëist.
50'
Bij het juichen van het doelpunt toont Gameiro het shirt van Michael Krohn-Dehli. De Deense ploeggenoot brak vorige week in Oekraïne zijn knieschijf na een invalbeurt en is zeven maanden zoet.
48'
Gele kaart voor Darijo Srna (Shakhtar Donetsk)
De aanvoerder van de bezoekers deelt een beuk uit aan Trémoulinas en incasseert al snel geel.
47'
Doelpunt voor Sevilla FC, 2:1 door Kevin Gameiro
De Franse spits anticipeert uitstekend op een steekbal van Grzegorz Krychowiak, omspeelt doelman Pyatov en schuift de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel. Het is alweer zijn zevende goal dit toernooi.
47'
Het eerste schot na rust komt van Viktor Kovalenko. Net buiten de zestien meter knalt de spits van Shakthar op doel. Keeper David Soria redt echter sierlijk en heeft de bal klemvast.
47'
De tweede helft is begonnen in Sevilla. Door de gelijkmaker van Eduardo vlak voor rust is de spanning weer helemaal terug. Toch moet Shakthar nog een keer scoren om de score in hun voordeel om te zetten.
46'
45'
Kevin Gameiro zette Sevilla al vroeg op voorsprong na een blunder bij Maksym Malyshev. De Franse spits kon de 1-0 maken door de bal onder doelman Andriy Pyatov te schieten. Shakthar moest daarna komen, maar oogde wat onzeker. Sevilla vond de tussenstand wel prima en leunde op de stabiele defensie. Vlak voor rust zorgde een counter echter voor de 1-1. Marlos bediende Eduardo die koeltjes afrondde oog in oog met David Soria.
45'
44'
Doelpunt voor Shakhtar Donetsk, 1:1 door Eduardo
Een Braziliaanse counter in perfectie uitgevoerd. Marlos steekt landgenoot Eduardo weg met een heerlijke steekbal. De vervanger van Facundo Ferreyra schiet de bal beheerst langs David Soria. Vlak voor rust is het ineens gelijk.
42'
Shakthar heeft in het laatste kwartier een groot gedeelte van het balbezit. Langzaamaan kruipen de bezoekers steeds dichter richting Sevilla-doelman David Soria toe.
39'
De rust breekt al bijna aan in Sevilla. De thuisploeg heeft voorlopig weinig te vrezen van de tegenstander uit Donetsk. Spanje heerst in het Europese voetbal op het moment.
36'
Na de vroege openingsgoal van Gameiro zijn er geen noemenswaardige mogelijkheden meer geweest voor beide doelen. Het duel speelt zich met name af op het middenveld.
33'
Beetje bij beetje komt Shakthar wat meer uit de figuurlijke schulp. Ze komen wat meer op de helft van Sevilla. De thuisploeg blijft echter gevaarlijk via counters.
30'
Gele kaart voor Éver Banega (Sevilla FC)
De middenvelder gaat hard door op de onderbenen van Darijo Srna en ontvangt het eerste Spaanse geel.
30'
Shakthar zal echt aan de bak moeten vanavond in het Ramón Sánchez Pizjuán. In het eerste half uur laat het team van Mircea Lucescu zich maar amper zien.
26'
Bij Sevilla spelen vanavond drie spelers met een verleden bij Girondins Bordeaux. Benoît Trémoulinas, Grzegorz Krychowiak en Mariano kwamen allen lange tijd uit voor de Franse club.
23'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. Momenteel heeft Kevin Gameiro veel last van de overtreding van Kucher. Door de botsing komt er even bloed uit de mond van de Fransman.
20'
Gele kaart voor Oleksandr Kucher (Shakhtar Donetsk)
De grote centrale verdediger blokkeert doelpuntenmaker Gameiro en ontvangt het derde geel in twintig minuten tijd.
19'
Het is een zeer sterkte start van de Spanjaarden. Het team van coach Unai Emery overrompeld de Oekraïense tegenstander in de openingsfase door felheid en offensief gevaar.
16'
Sevilla kan dus voor de derde maal op rij de finale bereiken. In de vorige seizoenen werden SL Benfica en Dnipro verslagen en pakte de Spanjaarden de titel.
15'
Gele kaart voor Yaroslav Rakitskiy (Shakhtar Donetsk)
De middenvelder blokt Mariano en krijgt het tweede geel voor Shakthar van scheidsrechter Kuipers.
13'
De bezoekers moeten nu echt aan de bak. Er zullen minimaal twee doelpunten gemaakt worden om nog kans te maken op de Europa League-finale.
12'
Gele kaart voor Marlos (Shakhtar Donetsk)
De uitblinker van vorige week trekt aan de handrem en blokkeert een counter door Benoît Trémoulinas naar de grond te werken.
9'
Doelpunt voor Sevilla FC, 1:0 door Kevin Gameiro
Maksym Malyshev laat de bal van zijn voet glippen, waardoor Gameiro alleen op doelman Andriy Pyatov af kan. De Franse spits faalt niet en schiet door de benen van de Shakthar-goalie in het doel. Sevilla leidt al vroeg in de return!
8'
Bij thuisploeg Sevilla zijn Benoît Trémoulinas en Coke de nieuwelingen in het elftal. Coke krijgt direct de aanvoerdersband en vervangt Oekraïner Evgen Konoplyanka. De man die vorig jaar in de finale tegen zijn huidige club Sevilla uitkwam voor Dnipro.
5'
Eduardo is bij Shakthar in de ploeg gekomen in plaats van Facundo Ferreyra. De spits heeft zowel de Kroatische als Braziliaanse nationaliteit en kwam onder meer uit voor Arsenal FC. Aan het einde van die periode liep Eduardo een zware blessure op in Londen.
2'
Scheidsrechter en landgenoot Björn Kuipers heeft het startsignaal gegeven aan Sevilla - Shakthar! De bezoekers uit Oekraïne moeten scoren om de finale van de Europa League te kunnen halen.
1'
De opstellingen
Thuisploeg Sevilla FC brengt twee wijzigingen door in het basiselftal. Benoît Trémoulinas vervangt in de defensie teamgenoot Escudero. Verder komt Coke in het team in plaats van Evgen Konoplyanka.

De bezoekers uit Oekraïne starten met een nieuwe speler ten opzichte van vorige week. In de voorhoede van Shakthar krijgt Eduardo de voorkeur boven Facundo Ferreyra.

Van harte welkom bij de return in de halve finale Europa League tussen het Spaanse Sevilla FC en het Oekraïense Shakthar Donetsk. De heenwedstrijd in Lviv eindigde in een 2-2 gelijkspel. Donderdagavond wordt er onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers om 21.05 uur afgetrapt in het Ramón Sánchez Pizjuán. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Sevilla. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Sevilla FC
De Spaanse nummer zeven hoopt de Europa League voor de derde keer op rij te kunnen winnen. De afgelopen twee seizoenen stond Sevilla namelijk twee keer met de beker in de lucht. In de Primera División staat de ploeg van Unai Emery op een zevende plaats. Een plek die geen recht geeft op Europees voetbal in het volgende voetbalseizoen. De winnaar van de Europa League plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.

Vorige week werd de wedstrijd in Lviv overschaduwd door de zware blessure van Michael Krohn-Dehli. De Deense middenvelder mocht in de tweede helft invallen, maar kon nog geen kwartier volmaken. Bij een actie rondom de middenlijn verdraaide Krohn-Dehli zijn knie. Afgelopen vrijdag werd hij al geopereerd met als gevolg een gebroken knieschijf en zeven tot acht maanden herstel.

Shakthar Donetsk
Het team van coach Mircea Lucescu laat zien een gevaarlijke outsider te zijn voor de finale. Met name in de eerste helft van vorige week toonde Shakthar haar klasse. De nummer twee van de Premyer Liga moet in ieder geval tot scoren komen in Sevilla wil het oog houden op de finale op woensdag 18 mei in Basel.

In de competitie beleefden de oranjehemden een prima generale repetitie. In eigen huis werd koploper Dinamo Kiev met 3-0 verslagen. Hierdoor is het gat met nog twee competitieduels op het programma verkleind tot vier punten. De doelpunten kwamen op het conto van Eduardo (2x) en Wellington Nem.