1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Nicolai Jørgensen 15. / Kopbal  (Dirk Kuyt)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Rafael Forster 44. / Schot met rechts

90'
Zorya nam het initiatief meteen in handen na de rode kaart van Botteghin. Het tempo werd opgeschroefd, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Invaller Vladislav Kulach scoorde, maar werd teruggefloten want de aanvaller maakte het doelpunt in buitenspelpositie. Even later kreeg de invaller opnieuw een grote kans, maar ditmaal wipte hij de bal ver over het doel. Feyenoord kreeg nog één goede kans, maar Marko Vejinović schoot de bal na een snelle omschakeling over. Feyenoord komt weg met een puntje en dat is heel knap met tien man.
90'
90'
Er komen drie minuten bij aan extra tijd.
90'
Daar komt Feyenoord goed weg!
Bijna is daar dan nog de treffer van Zorya Lugansk. Ivan Petryak kan de bal goed voor zijn rechter leggen, kiest dan een hoek uit, maar schiet de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
89'
De puf is er wel zo'n beetje uit bij Feyenoord. De nauwkerigheid neemt af. Ballen worden ingeleverd. Niet gek, wanneer je zo lang met tien man speelt.
86'
Feyenoord probeert met alle macht het puntje binnen te slepen. Alle ballen worden naar voren geschoten en alle tijd wordt gepakt.
82'
Een voorzet van de voet van Rafael Forster komt achter invaller Paulo Victor terecht. De invaller probeert het met een omhaal, maar de bal gaat zo'n twee meter naast het doel van Jones.
81'
Nog een verdedigende wissel van Feyenoord. Bart Nieuwkoop komt in het veld voor Toornstra. Kongolo krijgt nu de aanvoerdersband.
81'
Wissel in bij Feyenoord -> Bart Nieuwkoop
81'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
78'
Oleksandr Karavayev komt in balbezit voor de goal van Feyenoord. De middenvelder kiest voor een schot, maar die bal gaat ruim naast.
76'
De vrije trap die overblijft wordt hard in de muur geschoten door Rafael Forster. Feyenoord kan er daarna snel uit. Het is een drie tegen twee situatie, maar Vejinović gaat voor eigen succes en schiet de bal over en naast.
75'
Gele kaart voor Renato Tapia (Feyenoord)
Daar is ook alweer de volgende gele kaart. Renato Tapia gaat met gestrekt been in op invaller Paulo Victor en ontvangt ook geel van Kehlet.
75'
Scheidsrechter Kehlet geeft Marko Vejinović nog maar eens een keer een waarschuwing. Beide weten dat de middenvelder van Feyenoord op geel staat en dat ook hij na weer een overtreding kan inrukken.
73'
Gele kaart voor Bilal Başaçıkoğlu (Feyenoord)
Bilal staat drie minuten in het veld en heeft al een gele kaart te pakken. De aanvaller komt hard inzetten op zijn tegenstander en ontvangt daarvoor geel.
72'
Karsdorp wil een stafschop, voor het duwtje wat hij kreeg in de zestien. Maar de Deense scheidsrechter wil daar niet aan.
70'
Van Bronckhorst gaat voor meer snelheid en brengt Bilal Başaçıkoğlu binnen de lijnen. Kuyt gaat er vanaf. De aanvoerdersband gaat naar Toornstra.
70'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
70'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
69'
Weer een grote kans voor Zorya. Kulach komt in de zestien in balbezit. Ongedekt probeert het de bal over de uitkomende Jones te wippen, maar die inzet gaat hoog over.
63'
Zorya is alweer door de drie wissels heen. Aanvoerder Željko Ljubenović heeft de band afgegeven en is naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door Paulo Victor.
63'
Wissel in bij Zorya Lugansk -> Paulo Victor
63'
Wissel uit bij Zorya Lugansk -> Željko Ljubenović
62'
Gele kaart voor Ivan Petryak (Zorya Lugansk)
Ondertussen heeft Petryak toch nog een gele kaart gekregen. Dat zou alles te maken hebben met de schwalbe van zo even.
62'
Doelpunt Kulach afgekeurd!
Goede aanval van Zorya. Ljubenović kan uithalen en schuift de bal tegen de paal, buiten het bereik van Jones. De bal komt terug voor de voeten van Kulach die de bal wel in het net schiet, maar doet dat volgens de grensrechter in buitenspelpositie.
61'
Zorya wil weer een strafschop. Ivan Petryak gaat langs Jan-Arie van der Heijden, laat zich dan vallen en krijgt geen strafschop. Opmerkelijk dat Petryak daar geen geel voor krijgt. Kuyt beklaagt zich daarom ook bij de arbiter.
60'
Een kwartier gespeeld in de tweede helft. Feyenoord heeft het lastig. Zorya creëert niet eens zoveel kansen, maar het tempo ligt hoog en de ruimte ligt op de helft van de Rotterdammers.
57'
Prima dieptepass van invaller Nelom binnendoor richting Elia. De aanvaller gaat via de buitenkant om zijn tegenstander heen, maar kan de bal net niet binnen houden.
55'
Vladislav Kulach komt binnen de lijnen bij Zorya Lugansk. Hij komt in de ploeg voor de onzichtbare Emmanuel Bonaventure.
55'
Wissel in bij Zorya Lugansk -> Vladislav Kulach
55'
Wissel uit bij Zorya Lugansk -> Emmanuel Bonaventure
54'
Feyenoord pakt nu even een rust momentje om de bal rustig achterin over te tikken. Het zorgt ervoor dat het tempo iets uit de wedstrijd wordt gehaald.
51'
Elia geeft de bal snel mee aan de inmiddels vertrokken Rick Karsdorp. De verdediger snelt naar voren, maar moet wachten op een medespeler. Karsdorp probeert dan Kuyt weg te sturen, maar de bal is te hard. Daar had meer in gezeten.
50'
Zorya zet druk op de Feyenoord-defensie. De ploeg uit Lugansk komt er vaak via de flanken door, de laatste bal is dan telkens niet goed genoeg. Feyenoord moet oppassen.
48'
Aanval van Zorya Lugansk. De bal wordt vanaf links hoog ingebracht. Željko Ljubenović legt de bal terug op Igor Chaykovskiy, die een schot kan lossen. De poging gaat naast. Renato Tapia raakt bij dat schot geblesseerd. De middenvelder wil voor de bal springen maar botst tegen Chaykovskiy op.
46'
Dirk Kuyt heeft de bal weer aan het rollen gebracht voor de tweede helft. Nicolai Jørgensen is achter gebleven in de kleedkamer. De doelpuntenmaker wordt vervangen door verdediger Miquel Nelom.
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Nicolai Jørgensen
46'
45'
Feyenoord had in de eerste veertig minuten geen kind aan de thuisploeg. Zelf kwamen de Feyenoorders na een kwartier spelen op voorsprong. Dirk Kuyt zette voor, waarna Nicolai Jørgensen tussen twee verdedigers kon raak koppen. Zorya werd amper gevaarlijk, maar vijf minuten voor rust ging het helemaal mis. Botteghin kreeg na een overtreding zijn eerste gele kaart en binnen de minuut ook zijn tweede na hands in de zestien. Arbiter Kehlet was onverbiddelijk en gaf Botteghin zijn tweede gele kaart. Jones redde de eerste inzet vanaf de elfmeterstip van Rafael Forster, maar kon de rebound niet keren.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt twee minuten.
44'
Doelpunt voor Zorya Lugansk, 1:1 door Rafael Forster
De strafschop volgt na de rode kaart van Eric Botteghin. Rafael Forster staat achter de bal en hij schiet de bal hard en laag in. Jones zit erbij en keert de bal, maar in de rebound schiet de middenvelder wel raak.
44'
Penalty gemist door Rafael Forster, Zorya Lugansk
43'
Geel-rode kaart voor Eric Botteghin (Feyenoord)
Binnen een minuut krijgt Botteghin ook zijn tweede gele kaart en hij moet inrukken. De verdediger krijgt in de zestienmeter de bal op zijn arm. Feyenoord met tien man verder.
43'
STRAFSCHOP ZORYA LUGANSK!
42'
Gele kaart voor Eric Botteghin (Feyenoord)
Botteghin krijgt vlak voor rust ook nog een gele kaart. De Braziliaan tikt aanvaller Emmanuel Bonaventure op de hakken.
40'
Weer een goede actie van Eljero Elia. Na twee scharen snelt hij langs Kamenyuka. Dan geeft Elia de bal strak voor, waardoor doelman Oleksiy Shevchenko de bal alleen maar kan wegstompen. Marko Vejinović maakt daarna een overtreding, waardoor er geen vervolg komt aan de aanval.
36'
Gele kaart voor Marko Vejinović (Feyenoord)
Het eerste geel van de wedstrijd is voor Vejinović. De Feyenoord-middenvelder komt iDmytro Grechyshkin Željko Ljubenović en krijgt voor die overtreden een gele kaart.
35'
Nikita Kamenyuka moet een overtreding begaan op Eljero Elia. Niet zo slim, want de middenvelder is de enige speler van Zorya die op scherp staat. De arbiter bespaart hem een kaart.
34'
Feyenoord komt steeds verder van eigen helft af. Zorya zakt juist weer wat in. Feyenoord lijkt het overwicht tien minuten voor het einde van de eerste helft over te nemen.
30'
Al vroeg in de wedstrijd een wissel bij Zorya Lugansk. Evgeniy Opanasenko lijkt een blessure te hebben opgelopen en moet de wedstrijd staken. De verdediger wordt vervangen door Nikita Kamenyuka.
30'
Wissel in bij Zorya Lugansk -> Nikita Kamenyuka
30'
Wissel uit bij Zorya Lugansk -> Evgeniy Opanasenko
27'
Heerlijke actie van Elia! De aanvaller wordt diep gespeeld, kapt zijn tegenstander uit en lepelt de bal dan over de verdediger heen richting Kuyt. De aanvoerder kan net niet bij de bal komen.
27'
Feyenoord speelt niet bijster goed, maar dat is ook niet te zeggen over de thuisploeg. Het is een wedstrijd met veel foutjes en onoplettendheden.
24'
Jones tikt de bal uit de kruising!
Daar moet Brad Jones voor het eerst ingrijpen. Een indraaiende vrije trap van aanvoerder Željko Ljubenović gaat over iedereen heen en ook bijna over Jones, maar die tikt de bal uit de verre kruising. Prima redding.
21'
Snelle uitbraak van Feyenoord. Rick Karsdorp is mee opgekomen op de flank en krijgt de bal diep gespeeld in de zestien. Hij wil de bal terugleggen op Jørgensen, maar de verdediger zit er tussen.
19'
Tegenaanval van Zorya. Aan de linkerkant van het veld wordt de bal voorgetrokken richting de strafschopstip. Het is Karavayev die attent is, maar zijn kopbal gaat ruim naast.
17'
En zo scoort Nicolai Jørgensen weer. In zeventien wedstrijden dit seizoen maakte de Deense aanvaller alweer elf doelpunten.
15'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Nicolai Jørgensen
De eerste de beste aanval is raak. Goede actie van Elia, zijn voorzet kan net niet worden ingekopt door Jens Toornstra. Kuyt houdt de bal binnen en legt de bal hoog voor het doel, waarna Nicolai Jørgensen tussen twee verdedigers in kan raak koppen.
12'
Het eerste schot is een feit. Wederom is het Marko Vejinović die balverlies leidt dichtbij de goal. Bonaventure kan overnemen. De Nigeriaanse aanvaller draait over richting doel, schiet dan met links richting de hoek, maar de bal gaat meters over.
11'
Karavayev vraagt tot twee keer toe aan de scheidsrechter of het geen overtreding was. Volgens de middenvelder gaat Kongolo met zijn been vooruit op hem in. De arbiter wil er niks van weten.
10'
Eljero Elia plant zijn arm in het gezicht van tegenstanden Evgeniy Opanasenko. De verdediger gaat neer en heeft pijn aan het hoofd. Elia geeft aan dat er weinig aan de hand was.
9'
Wéér slordig balverlies van Feyenoord. Ditmaal is het Marko Vejinović. De bal wordt daarna geopend naar de andere kant waar Karavayev de bal ontvangt. Hij zoekt opnieuw Bonaventure, maar Jan-Arie van der Heijden zit er goed tussen.
6'
Balverlies van Kuyt, leidt bijna tot de eerste gevaarlijke aanval van Zorya. De aanvoerder van Feyenoord verliest de bal op eigen helft en Oleksandr Karavayev kan overnemen. Zijn voorzet komt niet aan bij Emmanuel Bonaventure.
5'
De intenties van Zorya is duidelijk: snel met de bal naar voren en hoog tempo houden. Feyenoord zakt in de eerste minuten terug op eigen helft en laat de thuisploeg komen.
3'
Elia komt op de flank voor het eerst in balbezit. De buitenspeler krijgt vandaag de voorkeur boven Bilal Başaçıkoğlu. Opvallend: Elia houdt de handschoenen vast in zijn hand. Blijkbaar is het toch niet zo koud om de handschoenen aan te doen.
1'
De thuisploeg heeft afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. Kan Feyenoord na de thuisoverwinning ook hier punten pakken? We weten het binnen een kleine twee uur.
1'
Het veld van Chernomorets wordt door beide ploegen betreden. Het is niet druk in het stadion in Odessa. De wedstrijd wordt dan ook niet zelf in Lugansk gespeeld. Dat zal alles te maken hebben met het lage toeschouwersaantal. Enfin, beide ploegen maken zich klaar om te beginnen.
Feyenoord mist belangrijke pionnen op het middenveld vanavond. Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi zijn achtergebleven in Rotterdam. Het tweetal is op het middenveld vervangen door Marko Vejinović en Renato Tapia. In de vorige ontmoeting tussen deze twee ploegen zat Dirk Kuyt op de bank, datzelfde geldt voor Eljero Elia. Zij spelen vanavond in de uitwedstrijd wel vanaf minuut 1. Bilal Başaçıkoğlu zit weer op de bank.

Bij Zorya maar liefst vijf wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd in Rotterdam. Coach Yuriy Vernydub heeft twee wijzigingen doorgevoerd in de verdediging: Nikita Kamenyuka en Mikhail Sivakov worden vervangen door Evgeniy Opanasenko en Igor Chaykovskiy. Middenvelder Igor Kharatin kwam vorige keer niet in actie, maar start donderdagavond wel in de basis, dat gaat dan weer ten koste van Artem Gordienko. Verder nog twee wijzigingen bij Zorya: Vladislav Kulach en spits Jaba Lipartia, worden vervangen door Željko Ljubenović en Emmanuel Bonaventure.
Een lastige uitwedstrijd, dat kun je het wel noemen. Feyenoord moet voor de return tegen Zorya Lugansk naar Oekraïne voor de vierde groepsronde van de Europa League. In Lugansk kan Feyenoord goede zaken doen en kan het avontuur voor Zorya in de Europa League al vroeg voorbij zijn. Het duel begint om 19.00 uur. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe liveverslag van deze wedstrijd.

Feyenoord kan dus goede zaken doen. De Rotterdammers staan in groep A in de Europa League op een keurige tweede plaats met evenveel punten als de grote favoriet in de poule; Manchester United. De Manucians komen vanavond ook in actie. Zij spelen op in Turkije tegen Fenerbahçe. Wanneer Feyenoord vanavond weet te winnen en ook Manchester United wint, lijkt overwinteren voor Feyenoord een feit.

Vorige speelronde
Twee weken terug speelde de ploeg van Feyenoord Giovanni van Bronckhorst ook tegen de ploeg uit Oekraïne. Het spel van Feyenoord in de eigen Kuip was niet hoogstaand maar de mindere wedstrijden moeten ook gewonnen worden. In het eerste duel, waar Dirk Kuyt overigens bankzitter was en waar Renato Tapia een basisplaats kreeg, werd in de 55ste minuut beslist. De vaak bekritiseerde Bilal Başaçıkoğlu onderschepte een bal in de verdediging, legde terug op Nicolai Jørgensen, die op zijn beurt tekende voor de openingstreffer en tevens de enige treffer van de wedstrijd.

De concurrentie in de poule had beduidend minder moeite. Paul Pogba opende op Old Trafford de score vanaf de strafschopstip en een paar minuten later faalde Anthony Martial ook niet vanaf die afstand. Pogba en Lingard maakten de 3 en 4-0 na rust, waarna oud-Manchester United-aanvaller Robin van Persie de eer mocht redden en in de 83ste minuut tekende voor de tegentreffer.

Feyenoord mist middenvelders
De Rotterdammers moeten het zonder Tonny Vilhena doen. Feyenoord heeft de middenvelder vrij gegeven voor het duel met Zorya Lugansk en Go Ahead Eagles van komende zondag. Vilhena verloor eerder deze week zijn moeder op 52-jarige leeftijd. Vanavond speelt Feyenoord daarom met rouwbanden. Op het laatste moment is ook Karim El Ahmadi niet meegereisd met de Feyenoord-selectie. De middenvelder kampt met voetblessure. Jan-Arie van der Heijden staat op scherp en kan bij een nieuwe gele kaart geschorst worden voor een volgende duel in de Europa League.

Het duel van vanavond staat onder leiding van de Deense arbiter Jakob Kehlet. De scheidsrechter kwam dit seizoen één keer eerder in actie in de Europa League. Toen vloot de Deen de wedstrijd tussen Inter en Hapoel Be’er Sheva. Kehlet zal om 19.00 uur fluiten voor het begin van de wedstrijd. Een uur voor aanvang van de wedstrijd zullen de opstellingen bekend worden. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.