04.11.2016 16:11

Van Bronckhorst prijst teamgevoel Feyenoord

Een goede sfeer in het team is vaak een voorwaarde om successen te behalen. Volgens Giovanni van Bronckhorst is bij Feyenoord op dit moment sprake van een hecht collectief. Dat zag de trainer ook weer toen het trieste nieuws kwam dat de moeder van Tonny Vilhena was overleden.

"Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd en het heeft ook impact op het team. Ik vind dat de ploeg er goed mee is omgegaan", vertelt Van Bronckhorst op de clubwebsite van Feyenoord. De spelersgroep woont vrijdagmiddag de moeder van Vilhena bij. "We hebben tegen Zorya een goede wedstrijd gespeeld en willen er vrijdagmiddag zijn voor Tonny, om hem en zijn familie te ondersteunen. Er heerst echt een teamgevoel binnen de groep. We zijn er voor elkaar in goede en mindere tijden, zowel binnen als buiten de lijnen."

Van Bronckhorst zag Feyenoord ook donderdagavond tegen Zorya Lugansk als een team strijden. De Rotterdammers speelden de helft van een wedstrijd met een man minder door een rode kaart van Eric Botteghin. "We zijn in de tweede helft goed als team blijven spelen", aldus Van Bronckhorst op het digitale thuis van Feyenoord. "De spelers hebben opnieuw aangetoond dat het qua spirit en karakter goed zit in deze ploeg. De wedstrijd heeft kracht gekost, maar het is niet zo dat de spelers helemaal kapot waren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner