0 : 1 Torinfos in de Ticker Sherida Spitse 27. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tessa Wullaert 59. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Lieke Martens-van Leer 74. / Schot met rechts

90'
Nederland gaat naar de kwartfinale van het EK! Na de 0-1 ruststand kwamen de Belgische dames knap terug tot 1-1. Tessa Wullaert verschalkte Sari van Veenendaal met een vreemde lob. Aan de overkant besliste wie anders dan Lieke Martens de wedstrijd. Zij werd weggestuurd door Groenen en scoorde via een Belgisch been. In de slotfase was België nog ontzettend dichtbij de 2-2, maar Van Veenendaal en Van Es voorkwamen een gelijkspel.
90'
90'
Nu wel Van Veenendaal! De doelvrouw grijpt goed in op een fraai schot van Tessa Wullaert. Uit de hoekschop haalt Kika van Es een kopstoot van Heleen Jaques van de doellijn.
90'
Blessuretijd (minuten): 4
87'
Gele kaart voor Stefanie van der Gragt (Nederland)
Van der Gragt duwt haard directe tegenstander onderuit als zij dreigt in kansrijke positie te komen. Arbiter Steinhaus is daar niet van gediend en toon Van der Gragt een gele kaart.
86'
De laatste wissel aan de kant van de Oranje Leeuwinnen. De ongelukkig spelende Vivianne Miedema heeft haar topvorm nog niet te pakken en wordt vervangen door PSV'er Vanity Lewerissa.
86'
Wissel in bij Nederland -> Vanity Lewerissa
86'
Wissel uit bij Nederland -> Vivianne Miedema
85'
Bijna was daar Miedema! Shanice van de Sanden zet goed voor en Miedema kopt prima in, maar Odeurs voorkomt de definitieve beslissing.
83'
Zowaar nog een mogelijkheid voor de Belgen. Invaller Yana Daniels is dichtbij de gelijkmaker, maar weet haar voet net niet tegen de bal te zetten.
80'
Er klinkt applaus in het Koning Willem II Stadion want Jackie Groenen gaat naar de kant. Haar vervanger is Jill Roord, die komend seizoen zal spelen bij Bayern München.
80'
Wissel in bij Nederland -> Jill Roord
80'
Wissel uit bij Nederland -> Jackie Groenen
78'
Miedema draait goed weg van haar directe tegenstander en geeft handig mee aan Groenen. Zij heeft op haar beurt een prima steekbal in huis op Van der Most, maar de verdediger vindt Odeurs op haar weg.
77'
Beide ploegen voeren een wissel door voor het laatste kwartier. Bij Nederland komt Kelly Zeeman binnen de lijnen voor Daniëlle van de Donk en Lenie Onzia verlaat bij België het veld voor Yana Daniels.
76'
Wissel in bij België -> Yana Daniels
76'
Wissel uit bij België -> Lenie Onzia
75'
Wissel in bij Nederland -> Kelly Zeeman
75'
Wissel uit bij Nederland -> Daniëlle van de Donk
74'
Doelpunt voor Nederland, 1:2 door Lieke Martens
Raak! Daar is het doelpunt dan toch! Lieke Martens ontsnapt en frommelt de bal via een Belgische verdediger achter keeper Justien Odeurs. Nederland leidt met 1-2!
72'
Gele kaart voor Vivianne Miedema (Nederland)
Miedema speelt opnieuw een ongelukkige wedstrijd en deelt nu een tik uit aan Lenie Onzia. De elleboog is ook scheidsrechter Steinhaus niet ontgaan en Miedema krijgt de gele kaart.
69'
Nog ruim twintig minuten te spelen in het Koning Willem II Stadion. Nederland is bij een 1-1 tussenstand virtueel geplaatst voor de volgende ronde, maar België moet nog aan de bak. De Red Flames moeten winnen om de kwartfinale te bereiken.
65'
De Oranje Leeuwinnen lijken het spoor bijster na de plotselinge gelijkmaker. Vooral achterin speelt Nederland nerveus en levert het de bal voortdurend in. Met deze stand is Oranje overigens wel geplaatst voor de kwartfinale.
61'
Gele kaart voor Daniëlle van de Donk (Nederland)
Wat een harde overtreding van Daniëlle van de Donk! De middenvelder van Oranje gaat hard door op haar tegenstander en mag niet klagen met een gele prent.
59'
Doelpunt voor België, 1:1 door Tessa Wullaert
Het is 1-1! Wat een fout van Sari van Veenendaal! Wullaert trapt de bal op goed geluk richting het doel en de doelvrouw van Oranje zit helemaal mis. 1-1 in Tilburg!
57'
Daar is de tweede wissel aan de kant van de Belgische dames. Elke Van Gorp verlaat het veld en op haar plek komt Jana Coryn. De Belgen hebben nog zo'n 25 minuten.
57'
Wissel in bij België -> Jana Coryn
57'
Wissel uit bij België -> Elke Van Gorp
54'
Gele kaart voor Laura Deloose (België)
Daar is Martens opnieuw haar tegenstander kwijt en dit keer besluit Deloose een overtreding te maken. De rechtsback van België krijgt een gele kaart.
51'
Opnieuw is daar Martens, die Deloose het bos instuurt. Via Groenen en Van de Donk belandt de bal bij Van de Sanden, die een vrije trap verdient.
50'
Ook in de tweede helft komt het eerste gevaar via Lieke Martens. De buitenspeelster geeft knap voor en verrast bijna keeper Odeurs, maar een treffer wordt het niet.
46'
De tweede helft is begonnen met een wissel aan de kant van België. De aangeslagen Maud Coutereels heeft het veld verlaten. Haar vervanger heet Davinia Vanmechelen. Nederland begint met dezelfde elf aan de tweede helft.
46'
Wissel in bij België -> Davinia Vanmechelen
46'
Wissel uit bij België -> Maud Coutereels
46'
45'
Nederland leidt verdiend met 0-1 tegen België. Na een slordige beginfase van beide ploegen, kreeg Martens het eerste kansje. Op aangeven van Shanice van der Sanden knalde zij hoog over. In de 27e minuut brak Sherida Spitse de ban. Na een overtreding op Jackie Groenen schoot Spitse raak vanaf elf meter. België probeerde daarna de aanval te zoeken, maar Oranje hield keurig stand.
45'
45'
Blessuretijd (minuten): 6
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste zes minuten. Dat komt vooral door de blessures van Anouk Dekker en Maud Coutereels.
43'
De rust nadert in het Koning Willem II Stadion en het Nederlands elftal vindt de 0-1 voorsprong wel prima. België is amper gevaarlijk en zodoende heeft Oranje een gunstige voorsprong te pakken.
38'
Groenen staat helemaal vrij in het zestienmetergebied van België en mag voorgeven. De in Tilburg geboren middenvelder wacht te lang en ziet dat haar voorzet niet aankomt bij een ploeggenoot.
36'
De strijd gaat gelijk op met nog zo'n tien minuten te spelen in de eerste helft. België moet de aanval zoeken en probeert het doel van Sari van Veenendaal te zoeken. Vooralsnog heeft de ploeg van bondscoach Ives Serneels daarin geen succes.
32'
Gele kaart voor Anouk Dekker (Nederland)
Dekker is wat gemakzuchtig in een duel met Janice Cayman en laat zich foppen door de Belgische aanvalster. Dekker trekt aan de noodrem en krijgt een gele kaart van arbiter Steinhaus.
30'
De wedstrijd is los in Tilburg! Oranje speelt met vertrouwen na de openingstreffer en vooral smaakmaker Martens krijgt het publiek op de banken. België heeft het lastig.
27'
Doelpunt voor Nederland, 0:1 door Sherida Spitse
Raak! Wat een belangrijke goal voor de Oranje Leeuwinnen. Aanvoerder Sherida Spitse neemt plaats achter de bal en stuurt Odeurs de verkeerde kant op. 0-1 voor Oranje!
26'
Strafschop voor Nederland! Jackie Groenen is er vandoor en wordt gehaakt door Maud Coutereels. Scheidsrechter Steinhaus legt de bal op de stip!
24'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. België en Nederland kunnen nog niet overtuigen in Tilburg. De Leeuwinnen zoeken iets meer de aanval, maar verder dan een schotje van Martens kwamen zij niet.
20'
Daar zijn Dekker en Coutereels weer binnen de lijnen. Beiden kunnen hun wedstrijd vervolgen terwijl Nederland een hoekschop mag nemen. Justien Odeurs plukt de bal uit de lucht.
19'
De wedstrijd is weer hervat! Coutereels lijkt toch verder te kunnen en krijgt een tulband aan de zijkant van het veld. Dekker is echter nog steeds niet op het veld te bekennen.
16'
Terwijl Dekker wordt behandeld in de kleedkamer ligt Coutereels nog altijd op het veld. Inmiddels zijn beide ploegen om warm te blijven bezig met het overspelen van de bal. Voor Coutereels lijkt de wedstrijd ten einde.
13'
Vervelende botsing tussen Maud Coutereels en Anouk Dekker. De verdediger van Nederland wil koppen, maar raakt haar Belgische collega hard tegen het hoofd. Beide speelsters worden behandeld.
11'
De eerste mogelijkheid is voor Oranje. Opnieuw is Van der Sanden er vandoor aan de rechterkant. Martens en Miedema zijn voor het doel, maar eerstgenoemde schiet ruim over.
8'
De Oranje Leeuwinnen kruipen wat meer uit de schulp na een slordige beginfase. Via de zijkanten wordt de weg naar het vijandelijke doel gezocht. Via Shanice van de Sanden komt de bal voor, maar daar kan de Belgische defensie opruimen.
4'
Een wat nerveus begin in het Koning Willem II Stadion. Beide ploegen kennen het belang van deze wedstrijd en beginnen slordig. België probeert het meest de aanval te zoeken.
1'
We zijn begonnen in Tilburg! Nummer twee België speelt tegen koploper Nederland. Beide ploegen willen graag naar de kwartfinale van het EK. De Belgen moeten winnen terwijl de Leeuwinnen genoeg hebben aan een punt.
1'
De Belgische dames treden met dezelfde elf aan als tegen Noorwegen. Bondscoach Ives Serneels ziet geen reden om zijn opstelling te veranderen en treedt onder meer aan met Davina Philtjens, die bij AFC Ajax onder contract staat.

Bij Oranje is Lieke Martens fit genoeg om te spelen. Dat geldt niet voor Desiree van Lunteren. Zij wordt vervangen door Liza van der Most. Centraal in de verdediging is Mandy van den Berg gepasseerd en start Stefanie van der Gragt.
Statistieken
De voetbaldames van België en Nederland beginnen maandagavond in Tilburg aan hun laatste groepswedstrijd van het EK. Er staat nog voldoende op het spel in het Koning Willem II Stadion. Het gastland won met 1-0 van Noorwegen en versloeg Denemarken met dezelfde cijfers en heeft zodoende genoeg aan een punt om de kwartfinales te bereiken. De Belgische dames verloren van Denemarken (0-1) en wonnen van Noorwegen (2-0). Om niet afhankelijk te zijn van de wedstrijd tussen Noorwegen en Denemarken moeten zij winnen.
Het is niet de eerste keer dat België en Nederland elkaar tegenkomen in het vrouwenvoetbal. Liefst dertig keer eerder troffen beide ploegen elkaar. De cijfers spreken duidelijk in het voordeel van de Leeuwinnen. Negentien keer trokken zij aan het langste eind terwijl de Belgen zes keer wisten te winnen. Vijf maal kwam er geen winnaar. België en Nederland speelden voor het eerst tegen elkaar in 1979. Destijds eindigde de ontmoeting in 2-2. De laatste onderlinge wedstrijd bleek een prooi voor België. In Leuven werd met 3-2 gewonnen.
Het is nog zeer de vraag of Lieke Martens maandagavond in Tilburg van de partij is. De aanvalster van FC Barcelona heeft nog altijd last van haar enkel en geldt als een twijfelgeval voor het treffen met de Belgen. Het ontbreken van Martens zou een groot gemis zijn voor de Nederlandse ploeg. De 24-jarige speelster is met 76 interlands een ervaren onderdeel van het team. Dertig keer wist Martens het net te vinden. Tegen Noorwegen was ze nog goed voor een assist. In de wedstrijd tegen Denemarken werd Martens een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.
De Belgische dames hopen op een stunt tegen Nederland. De ploeg van bondscoach Ives Serneels herpakte zich goed door de nederlaag tegen Denemarken weg te poetsen tegen Noorwegen. Elke van Gorp en Janice Cayman zorgde voor de doelpunten in Breda. Ook doet de Nederlandse ploeg er goed aan rekening te houden met Davina Philtjens. De slechts 1.50 grote verdediger speelt bij AFC Ajax en heeft als bijnaam Pitbull. "We moeten laten zien dat wij Belgen ook wat kunnen. Nederland heeft al op EK's en een WK gestaan, dus zij weten wat ze kunnen verwachten", zei ze tegenover de NOS.
Een Leeuwin die nog niet op scherp staat tijdens dit EK is Vivianne Miedema. De aanvalster van Arsenal FC scoorde in 53 interlands al 41 treffers, maar laat zich tijdens dit EK nog niet zien. Wel is Miedema de speelster met de meeste doelpogingen. Het schieten tussen de palen valt echter niet mee, want Jordan Nobbs (Engeland), Lieke Martens (Nederland) en Jody Taylor (Engeland) schoten vaker op doel. Wellicht komt daar tegen België verandering in voor de 21-jarige speelster.