Strafschop raak Oostenrijk -> Laura Feiersinger
119'
Gele kaart voor Verena Aschauer (Oostenrijk)
Aschauer trekt aan de noodrem en krijgt op de valreep nog een gele kaart.
117'
Spanje wil liever geen strafschoppen nemen en jaagt op de bevrijdende 0-1. Oostenrijk lijkt penalty's wel prima te vinden en houdt de rijen keurig gesloten.
112'
Bij Oostenrijk heeft Sarah Zadrazil het veld verlaten voor Viktoria Pinther. Spanje gaat verder zonder Mari Paz en zij staat haar plaats af aan Virginia Torrecilla.
112'
Wissel in bij Spanje -> Virginia Torrecilla
112'
Wissel uit bij Spanje -> Mari Paz
110'
Wissel in bij Oostenrijk -> Viktoria Pinther
110'
Wissel uit bij Oostenrijk -> Sarah Zadrazil
106'
De tweede helft van de verlenging is onderweg. Komt er binnen vijftien minuten een winnaar of gaan we strafschoppen nemen in het Koning Willem II Stadion?
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
104'
Nu is het Spanje dat de aanval nog probeert te zoeken voor het rustsignaal. Topschutter Jenni Hermoso is echter nog niet in stelling gebracht voor het vijandelijke doel.
99'
Ook in de verlenging gebeurt nog niet al te veel. Oostenrijk lijkt nog wat frisser te zijn dan Spanje en zoekt de aanval.
94'
Het eerste kansje is voor Oostenrijk. Nina Burger wordt de diepte in gestuurd en legt goed terug op Laura Feiersinger, maar zij krijgt de bal niet richting doel.
91'
De eerste helft van de verlenging is begonnen. Oostenrijk heeft twee keer gewisseld terwijl Spanje dat al drie keer deed. In de verlening mag er echter nog een vierde wissel worden doorgevoerd.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Een slaapverwekkend duel in Tilburg. Spanje had ook in de tweede helft veel balbezit, maar de kansen ontbraken. Die kreeg Oostenrijk wel. De grootste was voor invaller Nadine Prohaska, maar zij kopte in de handen van doelvrouw Paños. Ook het inbrengen van de Spaanse topschutter Jenni Hermoso had vooralsnog geen zin. Daarom gaan we twee keer vijftien minuten verlengen.
90'
Einde tweede helft
90'
Blessuretijd (minuten): 2
88'
Gele kaart voor Torrejón (Spanje)
Laura Feiersinger is er vandoor op de helft van Spanje en wordt onderuit gehaald door Torrejón. Dat levert de Spaanse aanvoerder een gele kaart op.
85'
Spanje wil ten koste van alles de verlenging voorkomen en zoekt volop de aanval. Oostenrijk sluit de rijen en loert op de snelle tegenstoot.
81'
Dominik Thalhammer voert zijn tweede wissel door. De moegestreden Nicole Billa mag gaan uitrusten. Voor de slotfase en eventuele verlenging komt Virginia Kirchberger.
81'
Wissel in bij Oostenrijk -> Virginia Kirchberger
81'
Wissel uit bij Oostenrijk -> Nicole Billa
80'
Nog tien minuten te spelen in deze derde kwartfinale. Het lijkt erop dat deze wedstrijd wat langer duurt. Bij 0-0 gaan we twee keer vijftien minuten verlengen.
76'
Daar is het moment waar de Spaanse supporters lang op hebben moeten wachten. Topschutter Jenni Hermoso komt binnen de lijnen en vervangt Bárbara.
76'
Wissel in bij Spanje -> Jenni Hermoso
76'
Wissel uit bij Spanje -> Bárbara
75'
Gele kaart voor Carina Wenninger (Oostenrijk)
Wenninger is veel te laat terug en corrigeert dat met een harde overtreding. Zij krijgt de tweede gele kaart van de avond van arbiter Frappart.
72'
Met nog een kleine twintig minuten op de klok stevenen we af op een verlenging in Tilburg. Het spel van Oostenrijk en Spanje is niet goed, maar de strijdlust is er bij beide ploegen.
68'
Bij Spanje heeft Vicky Losada het veld verlaten. Zij scoorde nog tegen Portugal, maar wist vanavond haar stempel niet te drukken. Alexia is haar vervanger.
68'
Wissel in bij Spanje -> Alexia
68'
Wissel uit bij Spanje -> Vicky Losada
61'
Oostenrijk loert op de snelle tegenstoten en heeft met Burger een geslepen speelster. Zij lijkt er vandoor te kunnen gaan, maar de bal werkt niet helemaal mee.
57'
Spanje meldt zich ook weer op de helft van Oostenrijk. Meseguer schiet van ver en via een verdedigster zeilt de bal richting de kruising. Daar neemt doelvrouw Zinsberger geen risico. Zij tikt de bal over haar doel.
56'
De eerste wissel aan de kant van Spanje. Bondscoach Jorge Vilda haalt Mariona naar de kant en brengt Olga García binnen de lijnen. Wellicht kan zij wat toevoegen.
56'
Wissel in bij Spanje -> Olga García
56'
Wissel uit bij Spanje -> Mariona
53'
Daar is de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Nadine Prohaska komt hoog bij een corner en knikt goed in, maar doelvrouw Paños heeft de bal in twee instanties te pakken.
50'
Het is nog altijd geen spektakel te noemen in Tilburg. Oostenrijk zoekt nu wel de aanval en verdient een hoekschop na een vrije trap, maar die levert niets op.
46'
De tweede helft is begonnen in Tilburg. Oostenrijk en Spanje proberen er in de tweede helft toch wat van te maken. Beide trainers hebben in de rust niet gewisseld.
46'
45'
Er is nog niet veel gebeurd in het Koning Willem II Stadion. Spanje begon sterk en kreeg een kansje via Irene, die naast schoot. Oostenrijk had het lastig en kwam er sporadisch uit. De grootste kans van de eerste helft was voor Meseguer. Zij schrok van de grote kans en schoot naast. Een vervelend moment voor Oostenrijk was het uitvallen van Lisa Makas. Zij moest zich laten vervangen met een knieblessure.
45'
45'
44'
Vrije schietkans voor Meseguer! De middenvelder schrikt als ze de bal zomaar voor haar voeten krijgt en schiet in de haast naast het doel. Daar had meer ingezeten voor Spanje.
42'
Dat ziet er niet goed uit voor Lisa Makas. Zij scheurde al twee keer een kruisband af en gaat er nu opnieuw vanaf met een knieblessure. Haar vervanger heet Nadine Prohaska.
42'
Wissel in bij Oostenrijk -> Nadine Prohaska
42'
Wissel uit bij Oostenrijk -> Lisa Makas
37'
Weinig echte doelkansen in Tilburg. Namens Spanje schoot Irene een keer net naast en in buitenspelpositie schoot Nicole Billa mis. Spanje heeft wel wat meer balbezit.
33'
Grote kans voor Oostenrijk! Laura Feiersinger heeft een goede steekbal in huis op Nicole Billa. Zij schiet net naast, maar stond ook buitenspel.
29'
Gele kaart voor María Pilar León (Spanje)
María Pilar León komt hard in bij haar directe tegenstander en scheidsrechter Stéphanie Frappart toont haar de eerste gele kaart van de wedstrijd.
27'
Spanje begint steeds slordiger te spelen. Met name op eigen helft spelen de Spaanse dames onnauwkeurig en daar loert Oostenrijk op. Burger denkt te profiteren, maar wordt teruggefloten.
24'
In het zonnige Koning Willem II Stadion krijgt Oostenrijk wat meer grip op Spanje. De ploeg van bondscoach Dominik Thalhammer leek wat onder de indruk, maar bijt steeds meer van zich af.
19'
Dat was even schrikken voor doelvrouw Manuela Zinsberger. Zij denkt een schuiver van Amanda Sampedro zomaar te kunnen laten lopen, maar dat schot verdwijnt uiteindelijk slechts een halve meter naast het doel.
18'
De Spaanse defensie appelleert voor buitenspel, maar de grensrechter houdt haar vlag naar beneden. De voorzet wordt door Billa over het doel gewerkt.
14'
Het lukt Oostenrijk vooralsnog niet om voor gevaar te zorgen op de helft van Spanje. Sterspeelster en topschutter Nina Burger komt nog niet in het stuk voor in Tilburg.
11'
10'
De Spanjaarden wonnen pas een keer dit toernooi en wisten nog niet te overtuigen, maar de eerste tien minuten tegen Oostenrijk zijn prima. Spanje neemt het heft in handen en probeert een vroege openingstreffer te maken.
5'
Beide ploegen zoeken de aanval in de beginfase. Spanje wil het tempo hoog houden en probeert Oostenrijk terug te dwingen. Het eerste schot van de wedstrijd was van Irene, maar haar poging ging via een Oostenrijks been naast het doel.
1'
De wedstrijd tussen het verrassende Oostenrijk en het teleurstellende Spanje is begonnen. Wie wordt de tegenstander van Denemarken in de halve finale?
1'
Oostenrijk is goed bezig en verloor nog niet tijdens dit EK. Nina Burger is de sterspeelster en heeft een belangrijke rol in het elftal van bondscoach Dominik Thalhammer. Sarah Zadrazil, die tegen IJsland twee keer scoorde, is ook van de partij.

Spanje heeft dit toernooi al twee keer verloren en zal tegen Oostenrijk uit een ander vaatje moeten tappen. De twee treffers die ze wel maakten, kwamen op naam van Vicky Losada en Amanda Sampedro. Zij staan dan ook in de basiself van bondscoach Jorge Vilda.
Statistieken
De derde kwartfinale op dit EK gaat zondagavond tussen Oostenrijk en Spanje. Dat Oostenrijk zich in deze ronde meldt, mag een stunt genoemd worden. Zij begonnen het toernooi met een knappe zege op Zwitserland (1-0) en speelden gelijk tegen Frankrijk (1-1). In de laatste wedstrijd werd IJsland met 3-0 opzij gezet en de plek in de kwartfinale veiliggesteld. Spanje heeft mazzel met hun kwartfinaleplaats. De Spanjaarden begonnen met een overwinning (2-0) op Portugal, maar verloren vervolgens van Engeland (0-2) en Schotland (0-1). Vanwege een beter doelsaldo kregen zij toch een ticket voor de kwartfinale.
Ondanks de stroeve start zullen de dames van Spanje met een goed gevoel naar het duel met Oostenrijk toewerken. Vier keer eerder stond deze ontmoeting op het programma en Spanje verloor nog nooit van Oostenrijk. Drie keer gingen de Spanjaarden er met de zege vandoor en een keer hield Oostenrijk een gelijkspel over aan de wedstrijd. Dat was ook meteen de laatste ontmoeting in 2015. In San Pedro del Pinatar scoorden Alexia en Priscila Borja voor Spanje. Nina Burger en Sophie Maierhofer deden dat namens Oostenrijk.
De goede prestaties van Oostenrijk kunnen voor een groot deel op het conto van bondscoach Dominik Thalhammer worden geschreven. Hij presteert goed met een jonge ploeg, maar ook daarin kan een ervaren speelster niet ontbreken. Aanvalster Nina Burger van het Duitse SC Sand is een belangrijke schakel in de ploeg van Thalhammer. Zij is bezig aan haar eerste EK, maar scoorde wel twee treffers in drie wedstrijden. Haar ploeggenoot Sarah Zadrazil is eveneens van grote waarde. Zij was vooral tegen IJsland (3-0 zege) van belang.
De Spaanse ploeg van bondscoach Jorge Vilda maakt tot op heden geen beste indruk op het EK. Met enig fortuin plaatste Spanje zich echter toch voor de volgende ronde. Met twee nederlagen in de groepsfase mag dat best een klein wonder genoemd worden. Toch moet Oostenrijk gewaarschuwd zijn. Spanje kende namelijk een goede voorbereiding op het EK. België werd twee keer verslagen (7-0 en 4-1) en ook grote landen als Japan (2-1) en Noorwegen (3-0) werden aan de zegekar gebonden. De Spaanse dames lijken hun goede vorm te bewaren voor de knock-outfase.
De Engelse speelster Toni Duggan maakte tegen Portugal de 50e treffer van dit EK. Inmiddels staat de teller op 53 doelpunten en dat is nogal weinig in vergelijking met andere toernooien. Oostenrijk maakte vijf treffers en kreeg er een tegen in drie wedstrijden. Dat deed Italië ook en Engeland maakte liefst tien treffers. Spanje deed het met twee gemaakte doelpunten niet zo goed. Alleen IJsland (1) en Noorwegen (0) deden het minder in de groepsfase.