Rusland
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Álvaro Morata 82. / Kopbal  (Thiago)

90'
Jong Spanje is de terechte winnaar, maar moest moeite doen om de 1-0 overwinning op het scorebord te zetten. Morata kopte acht minuten voor tijd het enige doelpunt tegen de touwen na een vrije trap van Thiago. Isco werd al gevolgd door Manchester City, maar zal alleen maar duurder geworden zijn na het optreden van vanavond. De speler van Málaga FC bewijst een groot talent te zijn. Jong Spanje wint met 1-0 en is voorlopig koploper in poule B. Meer in het wedstrijdverslag van Jong Spanje - Jong Rusland.
90'
90'
Bij een 1-0 stand in het voordeel van Jong Spanje gaat de wedstrijd drie minuten verlenging in. Jong Rusland heeft nog even om de stand gelijk te trekken, maar de ploeg heeft daar eigenlijk geen recht op. Is maar één keer echt gevaarlijk geweest, dat was in de eerste helft.
89'
Uitblinker Isco met een heerlijke voorzet vanaf links op doelpuntenmaker Morata. Met een halve omhaal probeert hij nog bij de bal te komen en dit lukt alleraardigst. Het schot komt op de paal en Jong Rusland ontsnapt aan een grotere achterstand. Feit is wel dat doelman Nikolay Zabolotniy goed bij die bal zat en de bal waarschijnlijk had gekeerd als het leer aan de goede kant van de paal belandde.
88'
En zo komt Jong Spanje acht minuten voor tijd op een verdiende 1-0 voorsprong door een kopbal van spits Morata. De ploeg voetbalde niet altijd even sterk, maar had wel recht op de drie punten.
85'
Gele kaart voor Oleg Shatov (Rusland)
Frustratie bij Oleg Shatov, die hard doorloopt op Alberto. De Rus is de derde speler van Jong Rusland die op de bon wordt geslingerd.
84'
Jong Spanje voert dan ook maar meteen de laatste wissel door. Cristian Tello speelde geen gelukkige en goede wedstrijd en wordt vervangen door Koke.
84'
Wissel in bij Spanje -> Koke
84'
Wissel uit bij Spanje -> Cristian Tello
82'
Doelpunt voor Spanje, 1:0 door Morata
Invaller Morata scoort inderdaad de openingstreffer! De spits van Real Madrid verlengt een vrije trap van Thiago. Keeper Nikolay Zabolotniy graait nog naar de de bal, maar is kansloos op de bal die met het achterhoofd verlengd werd door Morata. 1-0 voor Jong Spanje.
79'
Ibrahima Tsallagov eiste veel ballen op en was zo de verbindingsman van Jong Rusland, maar tien minuten voor tijd wordt hij naar de kant gehaald. Yuriy Kirillov is zijn vervanger en ook meteen de laatste wissel aan Russische kant.
79'
Wissel in bij Rusland -> Yuriy Kirillov
79'
Wissel uit bij Rusland -> Ibrahima Tsallagov
77'
Canales moet voor meer aanvoer gaan zorgen richting de voorste linie van Jong Spanje. De middenvelder vervangt Rodrigo.
77'
Wissel in bij Spanje -> Canales
77'
Wissel uit bij Spanje -> Rodrigo
76'
Met nog vijftien minuten te spelen lijkt Jong Rusland zich wel te vinden in een gelijkspel. Als het dan mag aanvallen is de drang naar voren er wel, maar echt doortastend zijn de Russen niet. Bij Jong Spanje moet het spel vooral van Isco komen de tweede helft. De speler van Málaga CF laat mooie acties zien, maar het is lang niet altijd effectief.
73'
Gele kaart voor Maksim Grigoriev (Rusland)
71'
Cristian Tello krijgt de ruimte op links, maar neemt teveel tijd voor zijn schot. Hierdoor kan een Rus voor zijn schot glijden en moet Tello kiezen voor de korte hoek. Hij doet dit goed, maar de poeier eindigt toch aardig ver van het doel af.
70'
Een wanhoopspoging van Asier Illarramendi strandt op ruim tien meter van het doel. Morata legt de bal breed, maar Asier Illarramendi moet te gehaast schieten en legt de bal daarom ruim naast de goal.
67'
Het aanvallende spel van Jong Spanje geeft Jong Rusland meer de ruimte die ze nodig hebben. Maksim Kanunnikov wordt bijna bereikt op rechts, maar Alberto weet te voorkomen dat hij bereikt wordt. Aan de andere kant is het Morata met een eerste kans. De spits kopt een voorzet echter over het doel van Nikolay Zabolotniy. De wedstrijd ontpopt zich en wordt aantrekkelijker voor de neutrale toeschouwer.
65'
Ook via een vrije trap komt het fysiek sterke Jong Rusland niet tot een kans. Meerdere Russen lopen in bij de voorzet, maar de bal wordt niet aangeraakt en verdwijnt over de zijlijn.
63'
Lopetegui, coach van Jong Spanje, gaat nog aanvallender voetballen. Muniain is natuurlijk een aanvaller, maar Morata is dat misschien nog wel meer. De spits van Real Madrid komt in het veld en moet gaan zorgen voor de openingstreffer.
63'
Wissel in bij Spanje -> Morata
63'
Wissel uit bij Spanje -> Muniain
62'
Het is tekenend voor Jong Rusland in de wedstrijd. Eigenlijk al helemaal voor Jong Rusland in de tweede helft: Een pass op Sergey Petrov via een route van nog geen vijf meter mislukt volledig. Weg aanval, weg balbezit en hallo Jong Spanje.
58'
Daar gaat de laatste 'buitenlandse' speler bij Jong Rusland. Denis Cheryshev verlaat het veld voor Maksim Kanunnikov, die onder contract staat bij Zenit St. Petersburg.
58'
Wissel in bij Rusland -> Maksim Kanunnikov
58'
Wissel uit bij Rusland -> Denis Cheryshev
56'
Invaller Maksim Grigoriev leek bevrijd te zijn van zijn Spaanse bewakers, maar hij wordt teruggefloten door de scheidsrechter: Hij stond buitenspel.
54'
Waar in de rust over gesproken is, dat is onduidelijk. Maar de Spaanse roeiboot die in de eerste helft over het veld dobberde is veranderd in een heuse armada. Met Isco als generaal, maarschalk of kapitein.
50'
Genieten, smullen en smikkelen. Achterover leunen en het aanzien. Wat begint Jong Spanje heerlijk aan de tweede helft. Opnieuw is het Isco aan de linkerkant die hoge ogen gooit. Met een heerlijke akka omspeelt hij zijn directe tegenstander. Zijn voorzet belandt op het hoofd van Cristian Tello, maar die mikt naast en over.
48'
Jong Rusland is nog niet helemaal wakker! Bartra mag opstomen tot het strafschopgebied. De speler van FC Barcelona legt af op links richting Isco, die een puntgave voorzet in huis heeft. Rodrigo mag vrij inkoppen en zet zijn zinnen op de linkerhoek. De spits van Benfica mikt echter naast en Nikolay Zabolotniy kan opgelucht ademhalen.
47'
Jong Spanje - Jong Rusland staat op de helft nog steeds 0-0. Nauwelijks te geloven dat het ook 0-0 blijft na negentig minuten spelen. Niet met een voetballend Jong Spanje en een opportunistisch Jong Rusland. De tweede helft zal het gaan vertellen.
46'
Wissel in bij Rusland -> Maksim Grigoriev
46'
Wissel uit bij Rusland -> Shota Bibilov
46'
45'
Jong Spanje overheerst zoals verwacht, maar komt nog niet tot scoren in de eerste helft tegen Jong Rusland. Het was gevaarlijk via Martín Montoya - die van dichtbij voorlangs schoot - en Thiago, die uit een vrije trap een vuurpijl afvuurde op het doel van Nikolay Zabolotniy. De Russische goalie toonde zich echter een prima doelman. Jong Rusland was slechts één keer gevaarlijk. Pavel Yakovlev probeerde met een volley van twintig meter David de Gea te verschalken, maar het schot vloog een meter naast. Jong Spanje overheerst vooral op het middenveld, maar weet nog niet te scoren. Het is wachten op een openingstreffer, die zien we misschien in de tweede helft.
45'
45'
Asier Illarramendi probeert het dan maar eens van afstand! In diezelfde linkerhoek als de vrije trap van Thiago, maar weer ligt Nikolay Zabolotniy in de weg.
45'
Zo vlak voor rust laat Jong Rusland de tegenstander uitrazen. Het is duidelijk dat Thiago, Muniain en Isco goed in de gaten worden gehouden. Dit trio moet zorgen voor de creatieve aanvoer richting de aanvallende linie, maar slaagt hier niet in de laatste vijf minuten.
42'
Alweer de vierde hoekschop voor Jong Spanje. Cristiano Tello is opnieuw de persoon die hem verdient voor zijn land. Ook in Spanje is viermaal niet scheepsrecht, want de kopbal van Iñigo Martínez wordt geblokt. Stand blijft een paar minuten voor rust 0-0.
38'
En zowaar is Jong Rusland gevaarlijk. Pavel Yakovlev krijgt de bal bijna direct van zijn doelman Nikolay Zabolotniy, en probeert het met een volley vanaf twintig meter. David de Gea heeft nog weinig te doen gehad en oogde niet scherp, maar de volley belandt een kleine meter naast het doel van de goalie van Manchester United. De Russische ploeg kan dus toch van zich afbijten, goed voor de wedstrijd!
37'
Cristian Tello mag Jong Spanje best op 1-0 zetten daar! De linksbuiten krijgt de bal goed aangespeeld, neemt hem mee het strafschopgebied in, maar schiet in de korte hoek. De speler van FC Barcelona raakt het zijnet, maar had misschien verder moeten kijken dan de goal. Spits Rodrigo liep akelig goed vrij voor het Russische doel.
33'
Het is jammer om te zien dat een wedstrijd - die zoveel in zich kan hebben - slecht bezocht wordt. In het Teddy Kollek Stadion kunnen 34.000 toeschouwers, maar het stadion zit nauwelijks voor de helft vol. Inmiddels wordt het wel iets voller, maar uitverkocht is het niet.
30'
Als het eerste half uur samengevat moet worden, dan is het duidelijk dat Jong Spanje meer recht heeft op de openingstreffer. De ploeg heeft het meeste balbezit en creëerde kansen via Martín Montoya en Thiago. Jong Rusland zet er maar weinig tegenover en lijkt zich te moeten beperken tot verdedigen.
27'
Cristian Tello verdient een hoekschop voor Jong Spanje. De flankspeler komt nu vanaf links en zet hard voor, maar Nikita Chicherin verwerkt die voorzet tot een corner. Deze hoekschop levert niets op voor Jong Spanje, omdat Rodrigo inloopt op doelman Nikolay Zabolotniy en wordt teruggefloten.
23'
Gele kaart voor Georgiy Shchennikov (Rusland)
Een pittige overtreding op Muniain komt Georgiy Shchennikov op een gele kaart te staan. De verdediger van Jong Rusland komt met een gestrekt been in, raakt de bal, maar omdat hij gevaar creëert voor zijn tegenstander trekt de scheidsrechter de eerste gele kaart van de wedstrijd.
19'
Nikolay Zabolotniy met een geweldige redding! De Russische doelman keert een vrije trap van Thiago op een mooie wijze. Het schot kwam van ruim twintig meter, maar zat strak in de linker hoek. Zabolotniy ging gestrekt en werkt de bal naar buiten.
15'
De Russen worden iets brutaler na het eerste kwartier. De ploeg probeert door het midden een weg te vinden door al dat Spaanse talent, maar doelman David de Gea is nog niet getest.
13'
Jong Rusland begint met een elftal dat op en top Russisch is. Tien spelers die nu in de basisopstelling staan komen uit in de Russische competitie. Alleen Denis Cheryshev speelt in het buitenland en niet bij de minste club. De spits speelde slechts één keer voor zijn club Real Madrid.
10'
Martín Montoya wordt aangespeeld door Muniain, rechts in het strafschopgebied van Jong Rusland. De rechtsback van Jong Spanje neemt aan, maar de bal blijft stuiteren. Toch haalt Montoya uit en bijna met succes. Het schot stuitert echter voorlangs. In de daaropvolgende corner is Jong Spanje wederom kansrijk, maar het blijft 0-0.
7'
Cristian Tello moet zijn teamgenoten in staat stellen om te scoren, maar de rechtsbuiten van Jong Spanje is tot nu toe slordig in zijn eindpass. Krijgt erg veel ruimte van zijn directe tegenstander, maar springt daar nu dus nog slordig mee om.
6'
Jong Spanje domineert in de eerste paar minuten. Veel balbezit resulteert nog niet in kansen, maar Jong Rusland komt er nog niet aan te pas. De zeldzame momenten dat de ploeg in balbezit is worden ze snel afgejaagd door de Spanjaarden.
4'
In het elftal van Jong Spanje spelen maar liefst vier spelers van FC Barcelona mee. Cristian Tello, Marc Bartra, Martín Montoya en Thiago staan op dit moment op het veld. Marc Muniesa zit ook bij de selectie, maar begint op de bank.
1'
De volksliederen zijn gezongen en de derde wedstrijd op het EK onder 21 is begonnen. Weliswaar iets later, want er waren wat problemen met het net in de goal van David de Gea. De problemen zijn inmiddels opgelost, Jong Spanje en Jong Rusland nemen het vanavond tegen elkaar op. Veel plezier!
1'
Welkom bij de tweede dag van het Europees Kampioenschap onder 21. Vandaag staat de wedstrijd Jong Spanje – Jong Rusland op het programma. Deze landen zitten samen met Jong Duitsland en ons eigen Jong Oranje in poule B. Mijn naam is Jos Boesveld en ik volg de verrichtingen van Jong Spanje en Jong Rusland vanavond.

Allereerst de thuisploeg, Jong Spanje. Thuisploeg mag je ze eigenlijk niet noemen, want het toernooi wordt afgewerkt in Israël. Spanje heeft de luxe beschikking over meerdere toptalenten van Europese topclubs. In elke linie voetbalt wel een naam waarvan menig voetballiefhebber gaat juichen. Zo staat David de Gea op het Spaanse doel. In 2011 verkaste de goalie van Atlético Madrid naar Manchester United, waar hij zelfs op zijn jonge leeftijd regelmatig keept. In de verdediging treffen we onder andere Daniel Carvajal, Marc Bartra en Íñigo Martínez. Op het middenveld beschikt coach Julen Lopetegui over Francisco Román Alarcón Suárez. Wie, hoor ik u denken? Noem hem maar gerust Isco, één van de grootste talenten die momenteel uitkomt voor Málaga CF. Momenteel nog wel, want Manchester City heeft haar pijlen al gericht op het talent. De aanvallers doen zeker niet onder voor de andere linies. Cristian Tello, Iker Muniain en Álvaro Morata moeten voor de Spaanse doelpunten zorgen. De spelers die in deze voorbeschouwing worden genoemd zien we hoogstwaarschijnlijk wel voetballen in het eerste elftal van Spanje de komende kampioenschappen.

Jong Rusland moet het doen met minder aansprekend talent, maar ook in die ploeg lopen pareltjes rond. Neem nou Georgi Schennikov. Ondanks zijn 22 jaar draait hij al vier seizoenen mee bij zijn club CSKA Moskou. Als linkerverdediger maakt hij het menig vleugelaanvaller lastig. Op het middenveld zijn alle ogen gericht op Alan Dzagoev. Het feit dat de middenvelder van wederom CSKA Moskou niet kan meedoen met de openingswedstrijd van het EK onder 21 zegt al genoeg. Dzagoev speelt namelijk met het grote Rusland een kwalificatiewedstrijd tegen Portugal. Het is de bedoeling dat de snelheidsduivel daarna aansluit bij de selectie van Jong Rusland. Markant detail: Dzagoev was op het Europees Kampioenschap 2012 nog gedeeld topscorer met drie doelpunten. In de aanval loopt wederom een talent rond die speelt bij een club uit Moskou. Aleksandr Kokorin verdedigt echter de clubkleuren van Dinamo Moskou. De 22-jarige aanvaller staat niet direct bekend om zijn doelpunten, maar draaide toch een erg goed seizoen. In 22 optredens scoorde de aanvaller 10 keer, terwijl hij ook nog eens 10 keer vroegtijdig naar de kant werd gehaald. Een speler om op te letten dus.