06.06.2013 21:00

Jong Spanje wint openingsduel in poule B

Het kostte meer moeite dan vooraf verwacht werd, maar Jong Spanje heeft haar openingswedstrijd op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 21 gewonnen. Tegen Jong Rusland werd het 1-0 door een laat doelpunt van Morata.

Jong Spanje begon de wedstrijd sterk, met een goede kans voor Martín Montoya. De back van FC Barcelona kreeg een sublieme bal van Muniain, maar schoot de bal voorlangs. Daarna was Thiago dichtbij een treffer, maar zijn harde vrije trap werd gepakt door doelman Nikolay Zabolotniy. Jong Rusland was in de vorm van Pavel Yakovlev ook gevaarlijk, maar zijn volley vanaf twintig meter eindigde een meter naast het doel van David de Gea.

Jong Spanje begon heerlijk aan de tweede helft. Supertalent Isco nam zijn land bij de hand en creëerde kans na kans. Eerst zette hij prachtig voor met buitenkans rechts, waardoor Rodrigo vrij kon inkoppen. De aanvaller had het vizier nog niet op scherp staan en kopte uiteindelijk naast. Nog geen twee minuten later omspeelde Isco op schitterende wijze zijn directe tegenstander uit en stelde hij dit keer Cristian Tello in staat om te koppen. Ditmaal was Tello het die niet kon scoren. Jong Spanje ging aanvallender voetballen naarmate de tweede helft vorderde. Dit leverde ruimte op voor Jong Rusland, maar die konden niet profiteren. Jong Spanje deed dit uiteindelijk wel. Een vrije trap van Thiago aan de linkerkant werd verlengd door Morata, die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. De spits was zelfs nog dicht bij de 2-0, maar na een voorzet van - hoe kan het ook anders - Isco, schoot Morata op de paal.