Italië Zaterdag, 15. Juni 2013
20:30 uur
Nederland
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Fabio Borini 79. / Schot met rechts  (Lorenzo Insigne)

90'
Einde wedstrijd Het is Jong Oranje niet gelukt om de finale van het jeugd EK te bereiken. In de halve finale zijn de Nederlands door Jong Italië met 1-0 verslagen. Ondanks dat Nederland het betere van het spel had, lukte het de formatie van Cor Pot niet om te scoren. Tien minuten voor tijd lukte dat de Italianen wel, nadat invaller Van der Hoorn in de fout ging.
90'
In de allerlaatste minuut van de extra tijd krijgt Depay nog een kansje op de 1-1, maar met zin linkervoet schuift hij de bal in het zijnet.
90'
Gele kaart voor Nicola Sansone (Italië)
De invaller staat bij een vrije trap van Jong Oranje in de weg, waarop Hategan besluit hem een gele kaart te geven.
90'
Langzaam maar zeker tikt de tijd weg.
90'
Het spel ligt meer stil dan er wordt gespeeld. Ditmaal is het Caldirola die op de grond blijft liggen.
90'
Wissel in bij Italië -> Marco Crimi
90'
Wissel uit bij Italië -> Fausto Rossi
90'
Gele kaart voor Giulio Donati (Italië)
Door het opstootje met Martins Indi krijgt ook Donati een gele kaart.
90'
De extra tijd bedraagt vijf minuten.
90'
Gele kaart voor Bruno Martins Indi (Nederland)
De Feyenoorder wordt gek van het zeuren en toneelspelen van Donati en gaat verhaal halen bij de verdediger. Daar is de scheidsrechter niet erg blij mee en hij bestraft dat met een gele kaart.
89'
En weer ligt een Italiaan op de grond na een vermeende overtreding.
88'
Dit was de kans op de gelijkmaker! Jong Oranje krijgt een corner die door Maher wordt genomen. De bal komt hoog voor en supersub Fer torent boven alles en iedereen uit. Fer kopt de bal, maar kopt de bal recht op Bardi.
87'
Na een onderbreking van zeker anderhalve minuut wordt het spel weer vervolgd.
86'
Na een botsing met Fer blijft Bardi liggen, die natuurlijk zijn tijd neemt om verzorgd te worden.
85'
Wissel in bij Italië -> Nicola Sansone
85'
Wissel uit bij Italië -> Lorenzo Insigne
84'
Het is alles of niets voor Jong Oranje. Nog iets meer dan vijf minuten officiële speeltijd.
84'
Wissel in bij Nederland -> Leroy Fer
84'
Wissel uit bij Nederland -> Daley Blind
82'
Een ingooi diep op de helft van Jong Italië wordt door De Jong met het hoofd verlengt, maar er staat geen medespeler om de bal in te tikken. Bardi bokst de bal weg, waardoor de kans verkeken is.
79'
Doelpunt voor Italië, 1:0 door Fabio Borini
Insigne krijgt aan de linkerkant van het veld de bal en speelt Borini in het strafschopgebied aan. Van der Hoorn probeert in te stappen, maar zit er behoorlijk naast, waardoor de Liverpool-speler bij hem weg kan draaien. Vrij voor Zoet besluit Borini te schieten, wat hij met succes doet. Met tien minuten te gaan staat Jong Italië op een 1-0 voorsprong.
77'
Door de wissels en korte onderbrekingen is het tempo een beetje uit het spel. Dat lijkt met name voor Nederland nadelig te werken.
75'
Het uitvallen van De Vrij is een tegenvaller voor Cor Pot, die eerder dit EK centrale verdediger Nuytinck met een blessure naar huis zag gaan.
75'
Wissel in bij Nederland -> Mike van der Hoorn
75'
Wissel uit bij Nederland -> Stefan de Vrij
72'
Het spel wordt vervolgd met een scheidsrechtersbal, maar de bal wordt door de Italianen niet aan Jong Oranje teruggegeven.
71'
Verschrikkelijk theaterspel van Donati, die schreeuwend na de grond gaat en doet alsof hij door Martins Indi wordt geslagen. Na een onderbreking van een minuut wordt het spel weer hervat.
70'
Dat was dé kans op de 1-0! Van Ginkel stuurt De Jong diep, die één op één met Bardi komt, maar weer teruglegt op de meegelopen Van Ginkel. De bal wordt echter net iets te veel achter de Vitesse-speler gespeeld, waardoor de kans is verkeken.
70'
Het was niet de avond van John, dus dat Cor Pot hem voor Depay vervangt is niet erg verrassend.
69'
Wissel in bij Nederland -> Memphis Depay
69'
Wissel uit bij Nederland -> Ola John
65'
Een gevaarlijk moment voor het doel van Zoet. Jong Italië krijgt een overtal situatie op de helft van Jong Oranje, waarbij via Insigne de bal bij Borini terecht komt. Hij haalt uit, maar zijn schot wordt geblokt door De Vrij. Vervolgens komt de bal terecht bij Rossi, die de bal een meter of twee naast Zoet schiet.
64'
Ondanks het vele balbezit dat de ploeg van Cor Pot in de tweede helft heeft, worden er maar weinig kansen gecreëerd.
63'
Gabbiadini, die voor Immobile in het veld is gekomen, heeft in poulefase twee keer gescoord voor Jong Italië.
63'
Wissel in bij Italië -> Manolo Gabbiadini
62'
Wissel uit bij Italië -> Ciro Immobile
60'
Aan de bal is Van Rhijn af en toe slordig, maar verdedigend heeft hij Insigne in zijn broekzak.
58'
Waar Jong Italië in de eerste helft probeerde de opbouw van Jong Oranje te verstoren, daar kiezen de Italianen er in de tweede helft voor om op eigen helft in te zakken.
55'
Jong Oranje is sterk begonnen aan de tweede helft. Via Insigne en Verratti proberen de Italianen te voetballen, maar de twee creatieve middenvelders worden goed verdedigd door de Nederlanders.
53'
De Vrij ziet Van Ginkel diep lopen en besluit vanaf de middellijn de bal lang en hoog naar de middenvelder te spelen. De bal lijkt Van Ginkel te bereiken, maar de Vitesse-speler komt een teenlengte tekort.
52'
John lijkt, in tegenstelling tot Wijnaldum, in wat mindere doen vandaag. De buitenspeler heeft vaak te veel tijd nodig om zijn tegenstander te omspelen, waardoor hij vaak tegen twee tegenstanders komt te staan.
50'
Veel balbezit voor Jong Oranje in de eerste minuten na rust.
48'
Wijnaldum lijkt vanavond in goede doen te zijn. Hij heeft weinig moeite met zijn directe tegenstander, maar wordt tot op heden niet heel veel gebruikt.
47'
Net als in de eerste helft, laat Jong Oranje in de eerste minuten van de tweede helft Jong Italië niet opbouwen.
46'
45'
Einde eerste helft Na 45 minuten spelen is de stand in de halve finale-wedstrijd van het Jeugd-EK tussen Jong Nederland en Jong Italië 0-0. In de vijfde minuut van de wedstrijd was Adam Maher het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de paal.

Jong Oranje had gedurende de eerste helft veel balbezit, waardoor Jong Italië weinig aan voetballen kwam. In het laatste kwartier van de eerste helft kregen de Italianen echter de kansen waarop zij loerden. Uit de counter kregen Immobile en Borini allebei een mogelijkheid, maar het lukte hen niet om doelman Zoet te passeren.
44'
Weer is het Maher die achter de bal gaat staan, maar zijn tweede poging is beduidend minder dan zijn eerste poging. De AZ-speler krult de bal weliswaar langs de muur, maar bereikt het doel niet.
44'
Vlak voor rust krijgt Jong Oranje een vrije trap op iets meer dan twintig meter van het doel. Maher krijgt de vrije trap nadat hij eerst Verratti uitkapte en vervolgens door een andere Italiaan onderuit wordt uitgehaald.
43'
En ook Jong Italië krijgt een grote kans! Voor de tweede keer deze wedstrijd krijgen de Italianen een kans uit de counter. Op snelheid wordt Martins Indi door Borini afgetroeft, die in de korte hoek Zoet probeert te passeren. Tot opluchting van iedereen die Jong Oranje een warm hart toedraagt, eindigt de bal in het zijnet.
41'
Wat een heerlijk schot van Blind! De linksback haalt van 25 meter verwoestend uit, maar Bardi brengt knap redding. Uit de rebound krijgt Maher ook een kans, maar zijn schot wordt geblokt.
40'
Een applaus klinkt van de tribunes voor Insigne. De behendige Italiaan speelt Strootman behendig door de benen en lost daarna een schot richting de goal. Zijn poging eindigt rolt echter een meter naast het doel van Zoet.
39'
Oei! Een discutabele beslissing van Hategan, die besluit Jong Oranje geen penalty toe te kennen. Maher, die de bal probeert te bereiken, wordt overduidelijk vastgehouden en gehinderd door Donati, maar de scheidsrechter laat het spel gewoon doorgaan.
38'
Een gevaarlijke situatie in het strafschopgebied van Jong Italië, waarbij het geen enkele Nederlander lukt om tot een schot te komen.
36'
De opbouw van Jong Oranje strandt vaak bij Blind, die onder druk wordt gezet en weinig aanspeelmogelijkheden heeft.
35'
Na een goede eerste kwart van Jong Oranje, waarin het heer en meester was, komt Jong Italië steeds beter in de wedstrijd.
34'
Een goede, scherpe voorzet van Wijnaldum wordt door niemand aangeraakt. Als De Jong in iets betere positie stond, hoefde hij de bal alleen nog maar aan te raken.
31'
Zoet voorkomt een doelpunt van Immobile! Uit een vliegensvlugge tegenaanval krijgt Jong Italië de eerste echt kans van de wedstrijd. Immobile is de spits die er snel vandoor is en, ondanks dat hij vrij kort wordt gedekt, komt hij tot een schot. Zoet staat echter goed opgesteld en kan de bal met zijn voeten uit het doel houden.
30'
Als je dit tot doelpoging mag rekenen, dan is dit de eerste doelpoging van Jong Italië deze wedstrijd. Borini kopt de bal na een vrije trap van Insigne, maar de bal gaat toch zeker zo'n tien meter naast het doel van Zoet.
29'
Na een onnodige overtreding van Strootman op Florenzi, krijgt Jong Italië ver op de helft van Jong Oranje een vrije trap. De koppers verzamelen zich in het strafschopgebied, Insigne gaat achter de bal staan.
26'
Een zeer slordig eerste kwart van de wedstrijd voor Jong Italië. Met name de lange bal op rechtsbuiten Florenzi vliegt constant over de zijlijn.
24'
Met een goede bal stuurt Van Rhijn Wijnaldum diep, die in het strafschopgebied net niet De Jong kan bereiken. Jong Oranje dringt aan.
23'
Jong Oranje domineert. Veel balbezit en de controle over de wedstrijd.
22'
John probeert er vaak op snelheid zijn directe tegenstander, Donati, te passeren. Tot nu toe met weinig succes.
20'
Daar was Jong Oranje voor de tweede keer deze wedstrijd vlakbij de openingstreffer! Via Van Rhijn en John komt de bal bij Strootman terecht, die van 25 meter besluit uit te halen. Zijn schot mislukt, maar bereikt wel bijna Wijnaldum en Maher die in kansrijke positie een teenlengte tekort komen.
18'
Daar wordt Jong Italië voor het eerst deze wedstrijd gevaarlijk. De bal komt uiteindelijk bij Insigne terecht, die in het strafschopgebied de achterlijn zoekt. De spelers van Napoli speelt de bal echter net wat te ver voor zich uit, waardoor de bal de achterlijn passeert.
16'
Gele kaart voor Marco Verratti (Italië)
Paris Saint Germain-speler Verratti haakt De Jong van achteren en ziet dat door Hategan met een gele kaart bestraft worden.
14'
Een discutabel momentje in het strafschopgebied van Jong Italië. Bij een voorzet van Wijnaldum wordt De Jong licht vastgehouden, maar de Oranje-spits kon bij lange na de bal niet halen.
13'
Op de prachtige vrije trap van Maher na, die op de paal eindigde, zijn beide ploegen nog niet dicht bij een doelpunt geweest. Jong Oranje heeft meer balbezit, Jong Italië heeft nog niet veel laten zien.
12'
De Italianen maken in de beginfase van de wedstrijd een getergde, maar zenuwachtige indruk.
10'
Een gevaarlijke corner van John maakt doelman Bardi zenuwachtig, die de bal over zijn eigen achterlijn werkt. De daaropvolgende hoekschop levert Jong Oranje niets op.
9'
Jong Italië zet zeer vroeg druk op de verdediging van Nederland. De Oranje-verdediging laat zich niet afbluffen en blijft de voetballende oplossing zoeken.
6'
Gele kaart voor Fabio Borini (Italië)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor de speler van Liverpool, die een overtreding op Strootman begaat.
5'
Direct na de vrije trap maakt Jong Italië weer een overtreding en krijgt Jong Oranje een tweede vrije trap. Ditmaal ligt de bal meer aan richting de zijlijn en lijkt de bal niet op een geschikte positie te liggen om 'em in één keer op doel te schieten.
5'
Maher raakt de paal! Wat een heerlijke vrije trap van de AZ'er! De keeper staat erbij en kijkt ernaar, maar heeft het geluk dat de bal niet in het doel, maar op de paal eindigt.
5'
Het lijkt erop dat Maher de vrije trap gaat nemen.
4'
Jong Oranje krijgt op een zeer kansrijke plaats een vrije trap. Na een goede actie van Wijnaldum maakt Verratti hands, wat door de scheidsrechter wordt gezien.
2'
Qua formatie speelt Jong Oranje vandaag iets anders dan tijdens de groepswedstrijden. Van Ginkel speelt iets meer aan de linkerkant van het middenveld, Strootman iets centraler.
1'
De volksliederen hebben geklonken. We staan op het punt van beginnen!
Hallo en welkom bij het live-verslag van de halve finale-wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Italië. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou gedurende de hele wedstrijd op de hoogte houden van dit duel. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je zien welke elf Jong Oranje-spelers vanavond zullen starten. Tevens kan je daar de opstelling van Jong Italië bekijken. Alvast een prettige wedstrijd gewenst!

Het zal vanavond ongetwijfeld een spannende strijd worden. Nederland eindigde in Poule B op een tweede plaats achter Jong Spanje, waardoor het in de halve finale Jong Italië treft. De ploegen van vanavond strijden om een plaats in de finale. Eerder op de avond werd de eerste finalist bekend: Jong Spanje won met 3-0 van Jong Noorwegen, waardoor het de finale bereikte.

Jong Oranje eindigde, zoals gezegd, op een tweede plaats in Poule B. De eerste wedstrijd wonnen de manschappen van Cor Pot met 3-2 van Duitsland. Ook het tweede duel, tegen Rusland, werd winnend afgesloten. Omdat Jong Oranje na twee duels al was geplaatst voor de halve finale, besloot Cor Pot elf andere spelers het veld in te sturen voor het laatste groepsduel tegen Jong Spanje. Dat werd hem door critici niet in dank afgenomen. Het B-team van Jong Oranje verloor dan ook duidelijk van de Spanjaarden: 3-0.

Met Insigne, Immobile, Verratti en Borini, beschikt Jong Italië over veel voetballend vermogen. De Italianen hadden weinig moeite om de groepsfase door te komen en eindigden met zeven punten op een eerste plaats in Poule A. Tegen Engeland en Italië werd gewonnen. Tegen Noorwegen incasseerde Jong Italië de eerste treffer van het toernooi en werd er met 1-1 gelijkgespeeld.