12:00 uur
Engeland
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sam Lammers 10. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Dominic Solanke 36. / Schot met links  (Ainsley Maitland-Niles)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Izzy Brown 90. / Schot met links

90'
Waar het in de eerste helft nog kansen regende, waren de kansen in de tweede helft bijna op één hand te tellen. Voor Nederland kregen Nouri en Lammers een paar kansen, terwijl aan de andere kant Solanke dichtbij een treffer was. Een treffer viel er nog wel, pas aan het eind van de wedstrijd. Net nadat het erop leek dat het duel in een gelijkspel zou eindigen, schoot oud-Vitesse-aanvaller Isaiah Brown Engeland naar winst.
90'
90'
Doelpunt voor Engeland, 1:2 door Isaiah Brown
In de tweede minuut van de blessuretijd geeft Nederland het dan toch nog uit handen. Nu is het de andere oud-Vitesse speler, Isaiah Brown, die Engeland op voorsprong brengt.
90'
Vince Gino Dekker maakt zijn debuut op het Europees kampioenschap. In de laatste minuten vervangt de Ajacied Kenneth Paal.
90'
Wissel in bij Nederland -> Vince Gino Dekker
90'
Wissel uit bij Nederland -> Kenneth Paal
89'
Toch nog een kans voor Engeland. Invaller Sheyi Ojo probeert Yanich van Osch te passeren, maar de doelman is alert en brengt redding.
88'
Het ziet er naar uit dat het duel in een gelijkspel gaat eindigen. Gezien de wedstrijd is dat ook een terechte uitslag, hoewel Nederland in de tweede helft nog redelijk wat kansen kreeg.
85'
Engeland valt aan. Eerst is het Joshua Onomah die zijn schot geblokkeerd ziet worden, daarna is het in de rebound Tammy Abraham. Zijn schot gaat echter ver over en naast.
83'
Voor Sam Lammers was dat ook zojuist de laatste kans. De PSV-spits wordt vervangen voor de spits van ADO Den Haag: Dennis van der Heijden.
83'
Wissel in bij Nederland -> Dennis van der Heijden
83'
Wissel uit bij Nederland -> Sam Lammers
80'
Lammers met de kans!
Daar komen de Engelsen goed weg. Regisseur Abdelhak Nouri stuurt Steven Bergwijn de diepte in, die vervolgens laag voorzet richting Lammers, maar de PSV-spits kan de bal net niet binnen lopen. Mooie aanval van Oranje.
78'
Nog geen wissel aan de Nederlandse zijde. Bij Nederland hebben drie spelers nog geen minuten gemaakt op het toernooi en dat zijn Vince Gino Dekker, Jurich Carolina en Maarten Paes.
75'
Opnieuw een wissel aan de kant van de Engelsen. De gevaarlijkste man bij Engeland, Ademola Lookman, gaat naar de kant. Isaiah Brown is zijn vervanger. Ook die kennen we van zijn huurverblijft bij Vitesse afgelopen seizoen.
75'
Wissel in bij Engeland -> Isaiah Brown
75'
Wissel uit bij Engeland -> Ademola Lookman
74'
Als we nu naar de kansen verhoudingen kijken tussen de twee ploegen dan is Nederland in het voordeel. Woodman moest zo al vijf keer ingrijpen, terwijl Van Osch dat slechts twee keer hoefde te doen.
71'
Reece Oxford legt Lammers neer en de PSV-aanvaller krijgt een vrije trap mee. Deze wordt zoals gebruikelijk genomen door Nouri. De Ajacied trapt de bal laag en geplaatst richting doel, maar Woodman kan makkelijk redding brengen, omdat de bal niet ver genoeg in de hoek geplaatst was.
70'
De tweede helft is niet zo amusant als de eerste helft. Slechts enkele kleine kansen voor beide ploegen. Engeland valt aan, maar Nederland heeft het niet al te lastig. In de omschakeling kan Nederland dan weer voor gevaar zorgen.
66'
Lammers krijgt alweer zijn derde kans in de wedstrijd. De spits van PSV wordt door zijn teamgenoot Steven Bergwijn de diepte in gestuurd, maar is net niet eerder bij de bal dan doelman Woodman. Scheelde niet veel.
65'
Frankrijk en Kroatië komen vanavond om 19.30 uur in actie. Zij nemen het tegen elkaar op. Voor beide landen geldt erop of eronder, want bij verlies of gelijkspel wordt het nog heel lastig om door te gaan.
62'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd. Dominic Solanke verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Sheyi Ojo, middenvelder van Liverpool.
62'
Wissel in bij Engeland -> Sheyi Ojo
62'
Wissel uit bij Engeland -> Dominic Solanke
60'
Na de overtreding van Lelieveld gaat Lookman achter de bal staan en draait de bal de zestien meter binnen. Yanick van Osch is alert en plukt de bal uit de lucht.
59'
Gele kaart voor Julian Lelieveld (Nederland)
Het zat er al even aan te komen, maar nu vindt scheidsrechter Roy Reinshreiber het genoeg. Lelieveld krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Hij was al een paar keer gewaarschuwd.
57'
En plots daar dan toch een goede kans voor Nederland. Sam Lammers kan de bal op doel vuren, maar wederom ligt Woodman in de weg.
56'
Engeland heeft licht het overwicht in de wedstrijd. Qua kansenverhouding over de gehele wedstrijd gaat het redelijk gelijk op. Beide ploegen hebben twee keer echt op doel geschoten, waarbij aan beide kanten ook een doelpunt viel.
54'
Poging van Solanke. De aanvaller krijgt zijn schot echter niet op het doel omdat het schot wordt geblokt.
54'
In zijn eerste wedstrijd op dit Europees kampioenschap heeft Julian Lelieveld het lastig met zijn tegenstanders. De back heeft al diverse overtredingen moeten begaan en staat op het punt om geel te krijgen.
53'
Door de goals van Lammers en Solanke zijn beide spelers gestegen naar de tweede positie op de topscorers lijst. Daar stond Steven Bergwijn al. De nummer 1 op de lijst is de aanvaller Philipp Ochs van Duitsland en Hoffenheim. Hij wist al driemaal te scoren.
50'
Daar is aanvoerder Abdelhak Nouri weer met een briljante ingeving. Na balverlies op het middenveld van de Engelsen probeert Nouri de bal van zo'n 35 meter over doelman Woodman te lobben, maar de keeper is net op tijd terug bij zijn doel om de bal te keren.
46'
Daar is gelijk een kans voor de Engelsen, die goed uit de kleedkamer zijn gekomen. Ademola Lookman probeert Yanick van Osch te passeren, maar de goalie weet de bal simpel tegen te houden.
46'
Engeland heeft afgetrapt voor de tweede helft van het duel tussen Oranje en de Engelsen.
46'
45'
Het is een eerste helft waar beide ploegen vele kansen kregen. Nederland kwam uit het niets op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Sam Lammers. Na de 1-0 voorsprong nam Engeland onmiddellijk het initiatief in handen en creëerde meerdere kansen. Waar Dominic Solanke eerst het vizier nog niet op scherp had, was het in de 36ste minuut wel raak. Solanke krulde de bal fantastisch in de verre hoek. Vlak voor rust nog een mooie ingeving van Hidde ter Avest, die vanaf eigen helft de doelman aan de andere kant probeerde te passeren, maar de bal belandde op het dak van het doel.
45'
45'
Vlak voor rust nog een kans voor Maitland-Niles. De Arsenal aanvaller krijgt zijn bal echter niet op het doel.
43'
Ter Avest!
Geniaal bedacht van Hidde ter Avest, die met een lob vanaf eigen helft de doelman aan de andere kant probeert te passeren. Zijn inzet belandt echter op het dak van het doel.
42'
En weer een kans voor Nederland! Ditmaal is het Julian Lelieveld die vanaf links kan opzetten en de bal op de kruin van Sam Lammers legt. De spits kan echter zijn tweede goal niet maken. Zijn inzet gaat naast.
39'
Nog geen drie minuten na de goal van Solanke krijgt Hidde ter Avest een goede kans. De back van FC Twente krijgt de bal voor zijn rechter, maar zijn inzet gaat langs het doel van Woodman.
36'
Doelpunt voor Engeland, 1:1 door Dominic Solanke
Het zat er al even aan te komen, maar daar is de gelijkmaker van Engeland. Net als in de eerste wedstrijd weet Solanke het doel te vinden. Op aangeven van Maitland-Niles weet Solanke de bal met een fantastische krul in de verre hoek te schieten. Van Osch is kansloos. Prachtig doelpunt.
35'
Nederland lijkt wat meer het overwicht terug te nemen van de Engelsen. Bergwijn met een goede kans voor Oranje op de 2-0, maar doelman Freddie Woodman is attent en weet de bal te keren.
33'
Alweer een goed blok van Fikayo Tomori. Net blokkeerde de Engelsman een schot van Nouri, nu doet hij hetzelfde bij een schot van Sam Lammers.
31'
Nederland en Engeland namen het al eerder tegen elkaar op tijdens een Europees kampioenschap. Dat was in 2010 en Nederland won die wedstrijd met 1-0 van de Engelsen. Toentertijd was Steven Berghuis de doelpuntenmaker.
27'
Nederland kan ook weer eens aan aanvallen denken. Aanvoerder Abdelhak Nouri krijgt een schietkans, maar Fikayo Tomori goed zijn lichaam ervoor, waardoor het schot niet op het doel komt.
25'
Daar is Dominic Solanke! De oud-spits van Vitesse krijgt een goede mogelijkheid. Een prachtige voorzet van Arsenal-aanvaller Ainsley Maitland-Niles komt op het voorhoofd terecht van Solanke, maar de spits ziet zijn inzet naast gaan.
23'
Ondertussen zijn we al halverwege de eerste helft. Nederland kwam uit het niets op een 1-0 voorsprong door een goal van Lammers, terwijl aan de andere kant Engeland al twee goede kansen heeft gekregen.
19'
Joshua Onomah probeert het eens van afstand, maar zijn schot gaat ruim naast. Nederland staat onder druk.
18'
Engeland neemt nu het initiatief over van Nederland. Na de kans van Rossiter zojuist krijgt ook Tammy Abraham een goede kans, maar hij weet doelman Yanick van Osch niet te passeren.
17'
En daar is dan ook de eerste kans voor de Engelsen. Jordan Rossiter, de middenvelder van de Rangers krijgt een schietkans, maar zijn schot wordt ook geblokt. Daar had wat in gezeten.
15'
Een kansje voor Nederland. Steven Bergwijn is er vandoor met de bal, gaat richting doel en besluit dan van een afstand te schieten. Zijn schot wordt geblokkeerd door een Engelse verdediger.
10'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Sam Lammers
Daar is de 1-0 voor Nederland na tien minuten spelen! Sam Lammers met een harde knal richting de verre hoek. Engeland-doelman Freddie Woodman kan er niet bij en ziet de bal achter zich in het doel verdwijnen.
9'
Kyle Walker-Peters is in de eerste minuten op dreef. Net had Julian Lelieveld een overtreding nodig op de speler van Charlton Athletic en ook Sam Lammers kan het niet laten om de speler neer te leggen.
5'
De eerste corner is voor Engeland. Ademola Lookman is degene die gaat nemen, maar zijn corner gaat over alles en iedereen heen.
3'
In de eerste minuten neemt Engeland de verdedigende stellingen in. Nederland heeft het balbezit, maar wel op eigen helft.
1'
De wedstrijd tussen Nederland en Engeland is in gang gebracht.
1'
Slechts één noodgedwongen wijziging bij Nederland ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Kroatië, eerder dit toernooi. Deyovaisio Zeefuik is afwezig vanwege zijn schorsing. Julian Lelieveld is zijn vervanger. Bij Engeland vier wijzigingen. Oud-Vitesse-huurling Isaiah Brown speelt niet. Hij is vervangen door Ademola Lookman. Verder zijn Jonjoe Kenny, Callum Connolly en Sheyi Ojo naar de bank verwezen. Zij worden vervangen door respectievelijk Kyle Walker-Peters, Reece Oxford en Tammy Abraham.
In groep B van het EK onder 19 in Duitsland komt Nederland vrijdagmiddag rond het middaguur in actie tegen het sterke Engeland. Beide landen wisten hun eerste wedstrijd in winst om te zetten en gaan dan ook aan de leiding in de groep. Kan Nederland vandaag zich al plaatsen voor de volgende ronde? We weten het rond 14.00 uur vanmiddag.

Eerste speelronde
Nederland trad in de eerste speelronde van dit jeugd-EK aan tegen Kroatië. Na ruim een half uur spelen stond de ploeg van Aron Winter al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van PSV-aanvallers Sam Lammers en Steven Bergwijn. Bij de tweede goal van Lammers was de assist met de hak van Abdelhak Nouri een pass om te onthouden.

Na de aansluitingstreffer van Josip Brekalo moest Nederland met tien man verder omdat Deyovaisio Zeefuik zijn tweede gele kaart ontving. Nederland kwam echter niet in de problemen. Steven Bergwijn zette zijn ploeg zelfs nog op 3-1. Door de winst van Nederland op Kroatië gaan de Hollanders aan de leiding in poule B.

Engeland ook op dreef
Niet alleen Nederland was in de eerste wedstrijd op dreef. Ook Engeland wist tegen Frankrijk de partij om te zetten in winst. Al binnen tien minuten keken de Fransen tegen een 0-2 achterstand aan, nadat Dominic Solanke tot twee keer toe gevaarlijk werd. De eerste inzet ging via het been van Clément Michelin in het Franse doel en in de negende minuut maakte Solanke de 0-2. Hoewel de Engelse ploeg het overwicht had, wisten de Fransen nog wel een tegendoelpunt te maken. In de 33ste minuut scoorde Paris Saint-Germain-spits Jean-Kévin Augustin.

Bij Engeland lopen enkele bekende spelers rond. Zo vormde Dominic Solanke samen met Isaiah Brown de aanval bij de Engelsen, zoals ze dat ook dikwijls deden bij Vitesse afgelopen seizoen. Ook Jordan Rossiter is geen onbekende. De middenvelder van de Rangers mocht in Europees verband al enkele keren ruiken aan het grote werk bij Liverpool en is nu ook één van de betere spelers binnen de Engelse ploeg.

De wedstrijd van vanmiddag wordt gespeeld in de Voith-Arena, de thuishaven van FC Heidenheim. De wedstrijd staat onder leiding van de Roemeense scheidsrechter Radu Petrescu en gaat om 12.00 uur van start. Een uur van te voren zullen de opstellingen bekend worden. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe verslag van deze ontmoeting. Veel volgplezier.