Portugal Zaterdag, 27. Juni 2015
18:00 uur
Duitsland
5:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bernardo Silva 25. / Schot met links  (Ivan Cavaleiro)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ricardo Pereira 33. / Schot met rechts  (Paulo Oliveira)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Ivan Cavaleiro 45. / Schot met rechts  (João Mário)
4 : 0 Torinfos in de Ticker João Mário 46. / Schot met rechts  (Ricardo Pereira)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Ricardo Horta 71. / Schot met rechts  (João Cancelo)

90'

Jong Portugal speelde een sterke eerste helft en hield het niveau na de rust vast. Al snel beslisten de Portugezen de wedstrijd; binnen een minuut stond de 4-0 van João Mário op het scorebord. De 5-0 van Ricardo Horta was puur voor de statistieken.
90'
90'
Nog twee minuten extra tijd. Jong Portugal mag bijna feest vieren.
87'
Wissel in bij Duitsland -> Felix Klaus
87'
Wissel uit bij Duitsland -> Julian Korb
86'
Jong Portugal neemt geen risico's meer en laat de wedstrijd doodbloeden. Het zegt genoeg dat de elf Portugezen op eigen helft staan en het balbezit aan de Duitsers laten.
84'
Later vanavond wordt duidelijk wie Jong Portugal vergezelt in de finale van het EK. De eindstrijd wordt dinsdag in Praag gespeeld.
82'
De Duitser proberen de bal zoveel mogelijk in bezit te houden. Een eretreffer lijkt er niet meer in te zitten voor onze oosterburen.
80'
Het balletje gaat snel rond bij de Portugezen. Ze zijn duidelijk op zoek naar zelfs nog een zesde doelpunt. Ook het publiek laat merken dat het graag nog wat actie wil zien.
76'
Aanvoerder Sérgio Oliveira schiet een vrije trap in één keer op doel, maar daarmee weet hij Marc-André ter Stegen niet te verrassen. De Duitse doelman staat goed opgesteld en plukt de bal uit de korte hoek.
74'
Geel-rode kaart voor Leonardo Bittencourt (Duitsland)
Als invaller twee keer geel krijgen, tja. Bittencourt krijgt het in ieder geval voor elkaar. Hij krijgt zijn tweede gele kaart voor een trap op de voet van een Portugees.
74'
Is het afgelopen, of willen de Portugezen de score nog verder uitbreiden. Nog een dik kwartier te spelen in Tsjechië!
71'
Doelpunt voor Portugal, 5:0 door Ricardo Horta
En daar is nummer vijf. Jong Duitsland wordt afgeslacht! Het is invaller Ricardo Horta die scoort. Uit een voorzet van João Cancelo prikt Horta de bal binnen.
68'
En weer trapt een speler van Jong Duitsland de bal weg nadat de scheidsrechter heeft gefloten. Dit keer is het Amin Younes en ook de buitenspeler krijgt geen geel voor deze actie.
67'
Jong Portugal heeft vanavond al twee keer zoveel doelpunten gescoord als in de andere die EK-wedstrijden bij elkaar. Opvallend.
64'
Wissel in bij Portugal -> João Cancelo
64'
Wissel uit bij Portugal -> Raphaël Guerreiro
63'
Gele kaart voor Leonardo Bittencourt (Duitsland)
De invaller wordt op het matje geroepen na een gemene overtreding op Sérgio Oliveira, misschien wel de beste speler op het veld vanavond.
62'
Ook William Carvalho gaat maar een keer voor eigen succes. Raphaël Guerreiro legt de bal terug, waarna de middenvelder veel tijd en ruimte krijgt om uit te halen. Het schot van Carvalho is niet slecht, maar gaat wel een metertje over het doel van Marc-André ter Stegen.
59'
Ook Emre Can is duidelijk geïrriteerd. Eerst moet de grensrechter het ontgelden na een beslissing die in Can zijn nadeel uitpakt, daarna tikt hij een Portugees onderuit. Vooralsnog hoeft hij zijn gedrag niet met een gele kaart te bekopen.
56'
Een vrije trap naast het strafschopgebied levert Jong Duitsland niets op. Het is William Carvalho die de bal met zijn hoofd uit het strafschopgebied werkt.
54'
Daar is zelfs bijna de 5-0. Het is dat invaller Rafa de bal in het strafschopgebied niet lekker meeneemt, anders stond ook het vijfde doelpunt op de scorebord.
52'
Jong Portugal lijkt de wedstrijd niet rustig uit te willen spelen. De Duitse verdediging wordt - zelfs bij een 4-0 voorsprong - vroeg onder druk gezet.
50'
Wissel in bij Duitsland -> Leonardo Bittencourt
50'
Wissel uit bij Duitsland -> Nico Schulz
50'
Wissel in bij Portugal -> Rafa
50'
Wissel uit bij Portugal -> Bernardo Silva
49'
Max Meyer wordt buitenspel gegeven en trapt daarna uit frustatie de bal hard weg. De scheidsrechter spaart de invaller en geeft 'm geen geel.
48'
Voor zover de wedstrijd nog niet beslist was, is dat het nu wel. Het is nu zaak voor Jong Duitsland om de score enigszins dragelijk te maken.
47'
Doelpunt voor Portugal, 4:0 door João Mário
De tweede helft is nog geen minuut oud, maar er is alweer gescoord. Een schot van João Mário vliegt via het been van een Duitser het doel in. Marc-André ter Stegen staat op het verkeerde been en kan niets meer doen om het schot te keren.
46'
Er is in de rust bij beide teams gewisseld. Max Meyer, die enigszins verrassend op de bank begon, is er bij Jong Duitsland in gekomen. Bij Jong Portugal is Ivan Cavaleiro gewisseld.
46'
Wissel in bij Portugal -> Ricardo Horta
46'
Wissel uit bij Portugal -> Ivan Cavaleiro
46'
Wissel in bij Duitsland -> Max Meyer
46'
Wissel uit bij Duitsland -> Johannes Geis
46'
45'

De eerste finalist lijkt al bekend. Na een helft spelen leidt een uitstekend spelend Jong Portugal met 3-0 tegen de doelpunten. Bernardo Silva brak na een klein halfuur de ban. Niet veel later zorgde Ricardo Pereira voor de gelijkmaker. Op slag van rust werd het zelfs 3-0 door een goal van Ivan Cavaleiro.
45'
45'
Doelpunt voor Portugal, 3:0 door Ivan Cavaleiro
Het lijkt beslist! Na de 2-0 kwam Jong Duitsland beter in de wedstrijd, maar het is Jong Portugal dat vlak voor rust zijn derde doelpunt maakt. Op aangeven van João Mário knalt Ivan Cavaleiro de bal uitstekend in de kruising.
45'
Op slag van rust bijna nog de 2-1! Amin Younes brengt bijna de spanning in de wedstrijd terug. De buitenspeler trekt vanaf rechts naar binnen en schiet de bal hard richting de hoek. José Sá moet zich strekken en keert het schot.
42'
Amin Younes gaat weer eens op avontuur, maar weer lukt het hem niet om zijn actie tot een goed einde te brengen. Ditmaal komt zijn steekpass niet aan.
40'
De Duitsers zijn na de 2-0 beter gaan voetballen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat Jong Portugal even wat gas terugneemt. Hoe dan ook: dit geeft Jong Duitsland weer wat hoop.
37'
Bijna de 2-1! Uit de eerste kans die Jong Duitsland krijgt, scoort het bijna meteen. Eerst is het Joshua Kimmich die op de handen van doelman José Sá schiet, in de rebound ramt Nico Schulz de bal over.
36'
Jong Duitsland krijgt een hoekschop, maar Johannes Geis weet geen medespeler te vinden met zijn voorzet.
35'
Kevin Volland zit nog niet lekker in de wedstrijd. De spits en aanvoerder ontvangt de bal, houdt 'm even vast en probeert daarna Nico Schulz te bereiken. De pass van Volland is echter veel te hard en gaat over de achterlijn.
33'
Doelpunt voor Portugal, 2:0 door Ricardo Pereira
Daar is de 2-0 al! Jong Portugal zet al vroeg in de eerste helft een grote stap richting de finale. Een hoekschop van Paulo Oliveira valt voor de voeten van Ricardo Pereira, die de bal van dichtbij binnenschiet.
31'
Jong Portugal blijft ook na de 1-0 het initiatief houden in deze halve finale. Het team van bondscoach Rui Jorge zet hoog druk en daar Jong Duitsland weet geen raad mee.
29'
Ivan Cavaleiro ligt geblesseerd op het veld nadat hij met zijn knie tegen de knie van Johannes Geis botste.
28'
Het moet beter bij Jong Duitsland. De Portugezen hebben tot op heden weinig te vrezen van de Duitse beloften.
25'
Doelpunt voor Portugal, 1:0 door Bernardo Silva
Daar is de (verdiende) voorsprong voor de Portugezen! Bernardo Silva neemt de bal uitstekend mee en schiet 'm daarna in de korte hoek, langs Marc-André ter Stegen!
24'
Ha, een leuke poging van Ricardo Esgaio. Met een schot van hele grote afstand probeert hij Marc-André ter Stegen te verrassen, maar de inzet eindigt op het dak van het doel.
23'
Gele kaart voor Joshua Kimmich (Duitsland)
Ook een speler van Jong Duitsland gaat op de bon. Kimmich houdt Sérgio Oliveira vast en krijgt daarvoor geel.
22'
Er is iets aan de hand met de apparatuur van de scheidsrechter. Nadat de arbiter kort langs de zijlijn heeft gestaan, wordt het spel weer vervolgd.
20'
Sérgio Oliveira liet zich al met een goed schot zien, nu heeft hij een goede verdedigende actie. Met een uitstekende sliding stopt de aanvoerder van Jong Portugal een veelbelovende aanval van de Duitsers.
18'
Amin Younes gaat op avontuur, maar zijn solo eindigt in het strafschopgebied van Jong Portugal. We hebben in aanvallend opzicht nog weinig van de Duitsers gezien!
17'
Gele kaart voor Ricardo Esgaio (Portugal)
Daar is de eerste kaart van de wedstrijd. De rechtsback vloert Nico Schulz en wordt daarvoor gestraft.
15'
De paal! Een prachtige aanval levert Jong Portugal net geen doelpunt op! Ricardo Pereira wordt weggestuurd en dan is hij op z'n gevaarlijkst. De aanvaller omspeelt zijn man en legt daarna de bal perfect terug op Sérgio Oliveira. De aanvoerder probeert 'm in de hoek te plaatsen, maar schiet op de paal.
14'
Johannes Geis schiet een vrije trap vanaf 35 direct op doel, maar zijn inzet is lang niet goed genoeg. Het schot van de Duitser gaat ruim over.
13'
De wave gaat door het stadion. Het publiek probeert de spelers een beetje op te zwepen.
12'
Julian Korb maakt een aardige indruk bij Jong Duitsland. De rechtsback is al een paar keer goed voor zijn man gekomen en heeft veel drang naar voren.
10'
Net niet! Emre Can probeert een tegenstander te omspelen en hoewel hij daar wel in slaagt, lijdt hij alsnog balverlies. Doordat Can de bal te voor zich uit speelde, rolt de bal over de achterlijn.
8'
Bijna wordt Kevin Volland met een steekpass bereikt, maar de spits komt net tekort om eerder bij de bal te zijn dan doelman José Sá.
7'
Daar is Jong Duitsland voor het eerst op de helft van de Portugezen. Christian Günter geeft vanaf links een voorzet, maar de linksback vindt geen medespeler.
6'
Marc-André ter Stegen trapt een (te) zachte bal over de zijlijn. Sportief als de Portugezen zijn, geven ze de bal even later weer terug.
5'
Pijn bij Joshua Kimmich na een overtreding van Raphaël Guerreiro op het middenvelder. Nadat de Duitser even op de grond heeft gelegen, staat hij weer op.
3'
De Portugezen en Duitsers zijn fel aan het duel begonnen. De Zuid-Europeanen hebben in de eerste minuten het meeste balbezit.
1'
Jong Portugal heeft de wedstrijd in gang gebracht!
1'

We beginnen vandaag aan de halve finale van het EK onder de 21 jaar. In het Tsjechische Olomouc strijden Jong Portugal en Jong Duitsland om de felbegeerde finaleplaats. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kan de opstellingen een uur voor aanvang hier vinden.

Groepswinnaar Jong Portugal

Jong Portugal is nog ongeslagen in het toernooi. Dankzij drie kleine uitslagen eindigden de Zuid-Europeanen bovenaan in Groep B. In de eerste wedstrijd werd Jong Engeland met 1-0 verslagen. Na een klein uur spelen brak João Mário de ban.

Na het duels met de Engelsen volgden remises tegen de Italianen (0-0) en Zweden (1-1). Gonçalo Paciênca leek tegen Jong Zweden de matchwinner te worden toen hij na 82 minuten spelen Portugal op 1-0 bracht. FC Groningen-speler Simon Tibbling tekende echter vlak voor tijd voor de gelijkmaker.

Jong Duitsland ongeslagen

Jong Duitsland pakte net als Jong Portugal vijf punten uit drie duels, maar werd daarmee niet de groepswinnaar in Groep A. Dat werd Denemarken met zes punten. De Duitsers speelde de eerste wedstrijd gelijk tegen Servië (1-1). Emre Can (Liverpool) zorgde toen voor de gelijkmaker.

Daarna volgde een ruime overwinning op Denemarken (3-0), dat nog wel de groepswinnaar werd. Kevin Volland (1899 Hoffenheim) en Matthias Ginter (Borrusia Dortmund) maakten de goals. Tegen Jong Tsjechië moest de groepswinst worden gepakt, maar de Duitsers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Finaleplaats

De winnaar van het duel Jong Portugal – Jong Duitsland plaatst zich voor de finale van het EK in Tsjechië. Wie de Portugezen of Duitsers in de eindstrijd vergezelt, moet later op de avond blijken. Jong Denemarken en Jong Zweden beginnen om 21:00 met hun halve finale.