27.06.2015 19:49

Imponerend Jong Portugal bereikt finale

Jong Portugal heeft zich gekwalificeerd voor de finale van het EK onder de 21 jaar. In de halve finale werd Jong Duitsland met duidelijke cijfers aan de kant gezet: 5-0. De Portugezen stuurden hun Duitse leeftijdsgenoten van het kastje naar de muur en hadden de finaleplaats al na een helft spelen veiliggesteld.

In de drie groepswedstrijden scoorden de Portugezen slechts twee keer, maar tegen Jong Duitsland werd dat aantal na 45 minuten spelen overtroffen. Na een klein halfuur spelen zorgde Bernardo Silva, één van de toernooiuitblinkers, voor de openingstreffer. Op aangeven van Ivan Cavaleiro tekende de nummer tien van Jong Portugal voor de 1-0.

Niet veel later stond ook de 2-0 op het scorebord. Een hoekschop van Paulo Oliveira kwam voor de voeten van Ricardo Pereira terecht, die van dichtbij raak schoot. Nadat de Duitsers via Amin Younes nog een keer gevaarlijk werden, zorgde Cavaleiro al voor een vroege beslissing van de halve finale. Op slag van rust schoot de Portugees na goed terugleggen van João Mário de bal in de kruising.

De Portugezen begonnen de tweede helft net zo voortvarend als ze de eerste helft waren geëindigd. Binnen een minuut gooide Jong Portugal de wedstrijd definitief in het slot. Een schot van Mário werd door een Duitser aangeraakt, waardoor FC Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen kansloos was. De Duitse doelman moest twintig minuten voor tijd voor een laatste keer de bal uit het doel halen toen invaller Ricardo Horta raak schoot.

De finale wordt dinsdag om 20:45 in Praag gespeeld. Wie de tegenstander van Jong Portugal wordt, moet vanavond blijken. Jong Zweden en Jong Denemarken strijden om het laatste ticket van de EK-finale.

Door: Vincent Houttuin