26.06.2015 19:47

PEC test verdediger van Borussia Dortmund

Bij PEC Zwolle was er een opvallende speler aanwezig. Een onbekende naam trainde mee met de ploeg van Ron Jans. Het was Emmanuel Mbende en de speler viel direct op.

Mbende is op proef bij PEC Zwolle en komt van Borussia Dortmund, waar hij in de reserves speelt. Zijn contract loopt daar af en Mbende is op zoek naar een nieuwe club. PEC Zwolle is op zoek naar een verdediger waardoor de twee elkaar treffen.

Technisch directeur is benieuwd hoe Mbende het doet. De eerste indruk is goed. "Groot en sterk, 1,96 meter lang. Hij liet meteen een redelijke indruk achter, al kun je daar na een eerste training nog niet echt goed over oordelen. Mbende krijgt in eerste instantie een week de tijd zich te bewijzen", legt Nijkamp uit.

PEC Zwolle is momenteel actief op de transfermarkt. Het zag Jody Lukoki vertrekken naar PFC Ludogorets Razgrad en moet op zoek naar een vervanger. "Uiteraard gaan we zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger voor hem. De selectie op peil brengen heeft op dit moment prioriteit", aldus Nijkamp die tevens interesse heeft in Warner Hahn. "Die zouden we graag nog een jaar van Feyenoord huren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner