23.06.2015 11:30

Schalke 04 heeft jeugdinternational binnen

FC Schalke 04 heeft zich versterkt met Johannes Geis. De middenvelder komt over van 1. FSV Mainz 05. Geis heeft in Gelsenkirchen een contract tot de zomer van 2019 getekend.

De 21-jarige controlerende middenvelder speelt momenteel met Jong Duitsland het EK onder 21 in Tsjechië. De afgelopen twee seizoenen stond Geis onder contract bij Mainz 05. Die club nam de middenvelder in de zomer van 2013 over van SpVgg Greuther Fürth. Geis miste de afgelopen twee seizoenen slechts één competitieduel namens Mainz 05. 

Algemeen directeur Horst Heldt is blij met de komst van Geis. "We zijn ontzettend blij dat we deze jonge speler hebben kunnen aantrekken", aldus Heldt op de clubsite van Schalke 04. "Johannes is een aanwinst op het gebied van standaardsituaties. Daarnaast is hij sterk in de passing en heeft hij altijd ook voor de vrije man. Hij is één van de beste controlerende middenvelders van de Bundesliga." De middenvelder is zelf ook blij met zijn overgang naar Schalke 04. "Schalke heeft me gefascineerd. Het stadion, de fans. Het is bijzonder om in de Veltins Arena te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner