01.07.2015 12:16

Bayern München heeft 'nieuwe Robben' binnen

Bayern München heeft zich verzekerd van een nieuwe buitenspeler. Douglas Costa maakt de overstapt van Shakhtar Donetsk naar Bayern München en moet op termijn Arjen Robben of Franck Ribéry opvolgen.

De transfer was al een tijd in de maak en de speler zelf sprak dan ook openlijk over de overgang. Bayern München en Shakhtar melden via de website dat de overgang nu definitief is. Douglas Costa kost Bayern München dertig miljoen euro en de Braziliaan tekent voor vijf jaar bij de Duitse kampioen.

Sportief directeur Matthias Sammer is blij met de aanwinst. "Hij is technisch zeer vaardig en heeft een goed linkerbeen", aldus de oud-topspeler. "Douglas Costa heeft besloten om zijn ontwikkeling door te zetten bij Bayern München. Wij zullen hem steunen in elk opzicht."

Douglas Costa speelde al vijf seizoenen bij Shakhtar. In 2010 maakte hij de overstap vanuit Brazilië. Via Grêmio Porto Alegre kwam hij in Europa terecht. In de Champions League maakte hij een goede indruk bij Shakhtar. Hij scoorde zes keer in 34 keer dat hij speelde in het miljoenenbal.


Foto: FCbayern.de

Met nog maar 24 jaar haalt Bayern dus een ervaren CL-speler binnen. "Dit is voor mij een droom die in vervulling gaat", aldus Douglas Costa die woensdagochtend zijn contract ondertekende. "Ik ben trots om voor Bayern München te spelen. Hier hebben veel beroemde Brazilianen onder contract gestaan. Het is een geweldig team en ik zal er alles aan doen om aan de verwachtingen te voldoen."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner