11.07.2015 11:37

Update: Wijnaldum definitief weg bij PSV

Klaas Jan Huntelaar (r.) viert een feestje met invaller en doelpuntenmaker Georginio Wijnaldum (r.) tijdens het EK-kwalificatieduel Letland - Nederland. (12-06-2015)
Klaas Jan Huntelaar (r.) viert een feestje met invaller en doelpuntenmaker Georginio Wijnaldum (r.) tijdens het EK-kwalificatieduel Letland - Nederland. (12-06-2015)

De transfer van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United lijkt een kwestie van tijd. De aanvoerder van de Eindhovenaren tekent een contract voor vijf jaar en daarmee krijgt hij zijn gewenste overgang.

Wijnaldum is al in Newcastle om zijn transfer af te ronden. In gesprek met De Telegraaf is hij weinig geheimzinnig over zijn mogelijke overgang. "Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer. Toen ik nog bij Feyenoord speelde, wilde hij me al naar FC Twente halen", weet Wijnaldum. "Newcastle United wilde me heel graag hebben. Dat bleek wel uit het geweldige bod dat ze hebben gedaan."

De speler denkt dat hij met Newcastle een goede stap zet in zijn carrière. "We krijgen een topploeg. Er wordt hard gewerkt achter de schermen. De club wil echt geld uitgeven", aldus de aanvallende middenvelder.

Trainer Steve McClaren onderstreept de woorden van Wijnaldum. Newcastle United wil komend seizoen meedoen om de plekken voor Europees voetbal. "Koop je spelers tussen 7 en 12 miljoen euro dan ben je als club in staat om leuk mee te draaien", aldus de Engelse trainer. "Maar winkel je in de categorie boven de 14 miljoen euro per speler dan weet je dat het Europa League of Champions League-kwaliteit is. In die laatste categorie zijn er niet zo heel veel te vinden. Er is meer concurrentie om dit soort jongens binnen te halen."

Update: Wijnaldum definitief weg bij PSV [11:34, 11-07-2015]

Georginio Wijnaldum is definitief een speler van Newcastle United. De middenvelder rondt zaterdag zijn transfer af, maar de club maakt de overgang al wereldkundig.

PSV krijgt ongeveer twintig miljoen euro voor de speler die bij Newcastle United een hoop Nederlanders tegenkomt. Tim Krul, Vurnon Anita, Siem de Jong en Daryl Janmaat vertegenwoordigen The Magpies al. Wijnaldum wordt daarmee de vijfde Nederlander.

Wijnaldum heeft al langer aangegeven te willen vertrekken bij PSV, maar wachtte op de juiste club. Die heeft hij gevonden in Newcastle. Bij de Engelse club tekent hij een contract voor vijf jaar.

Foto: www.nufc.co.uk

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner