17.07.2015 14:27

Chelsea verhuurt oud-speler Vitesse wederom

Chelsea verhuurt Tomáš Kalas ook komend seizoen aan Middlesbrough. Dat hebben beide clubs vrijdag bekendgemaakt. De Tsjech speelde eerder ook op huurbasis bij Vitesse.

"Ik had al voor mezelf besloten weer naar Middlesbrough te gaan als Chelsea mij weer wilde verhuren. Dus het was een makkelijke keuze", zegt Kalas op de website van Middlesbrough, waar ook Nederlander Yanic Wildschut onder contract staat. "Het is eenvoudig om me hier aan te passen, want ik ken de club. Er wordt nog steeds gebouwd aan het team. Het is een mix van alles. Iedereen werkt er hard aan en ik denk dat we sterker zijn dan voorheen."

Kalas tekende in 2010 een contract bij Chelsea maar kwam daar nauwelijks aan spelen toe. Hij werd eerder twee seizoenen verhuurd aan Vitesse. Sinds de winterstop komt de 22-jarige verdediger uit voor Middlesbrough, dat in de top van de Engelse eerste divisie (Championship) meedraait. Dat is een niveau onder de Premier League. Via de play-offs kon de club vorig seizoen terugkeren naar het hoogste niveau, maar in de finale van die nacompetitie bleek Norwich City te sterk.

ANP/Voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner