28.08.2015 11:38

Advocaat verwelkomt wederom oud-PSV'er

Ola Toivonen (r.) in een duel om de bal met Jérémy Clément (l.) tijdens het duel Stade Rennes - St. Etienne. (18-01-2015)
Ola Toivonen (r.) in een duel om de bal met Jérémy Clément (l.) tijdens het duel Stade Rennes - St. Etienne. (18-01-2015)

Sunderland heeft Ola Toivonen voor één jaar gehuurd van Rennes. De Zweeds international komt dan weer Dick Advocaat tegen, met wie hij in het seizoen 2012/2013 bij PSV werkte.

Toivonen is niet de eerste voormalig PSV'er met wie Advocaat dit seizoen werkt. Ook Jeremain Lens kwam destijds uit voor PSV. "Ik ken Ola erg goed van mijn tijd bij PSV. Hij is een international met veel ervaring, een aanvallende middenvelder die makkelijk scoort en kan goed koppen. Hij zal het team wat extra's brengen", aldus Advocaat op het digitale thuis.

De 29-jarige Toivonen begon zijn loopbaan bij Degerfos IF, voordat hij naar Gotenburg en Malmö FF ging. PSV haalde de Zweed weer weg bij Malmö en daar won hij onder meer de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal. Na zijn periode bij PSV vertrok Toivonen naar Rennes. Daar speelde hij 46 competitiewedstrijden en daarin scoorde hij veertien keer.


 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner