31.08.2015 17:46

VfL Wolfsburg strikt na Dante ook Draxler

VfL Wolfsburg heeft zich op de slotdag van de transfermarkt versterkt met Julian Draxler en Dante. Aanvallende middenvelder Draxler komt over van Schalke 04 en tekent een contract voor vijf seizoenen. Verdediger Dante maakt de overstap van Bayern München. Hij is voor drie jaar vastgelegd.

De transfer van Draxler hing al even in de lucht. Hij krijgt in Wolfsburg de lastige taak om Kevin De Bruyne te doen vergeten. Die Belg verkaste zondag definitief naar Manchester City, dat naar verluidt 75 miljoen euro voor hem ontving. Wolfsburg had daardoor flink wat geld te besteden en investeerde alvast een deel door Draxler te halen. Schalke 04 meldt, zonder bedragen te noemen, dat de club uit Gelsenkirchen nooit eerder zoveel geld voor een speler kreeg. Naar verluidt bedraagt de som zo'n 35 miljoen euro.

Dante maakte eerder al de officiële overstap naar de club van Bas Dost en koste veel minder dan zijn nieuwe teamgenoot. Bayern München nam met een slordige vijf miljoen euro afscheid van de mandekker.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner