31.08.2015 20:19

Lindegaard vertrekt na vier jaar bij United

Na een periode van ruim vier jaar en 29 wedstrijden vertrekt doelman Anders Lindegaard bij Manchester United. De Deense sluitpost ondertekende een tweejarig contract bij West Bromwich Albion, dat ook op het hoogste voetbalniveau van Engeland uitkomt.

"Sinds ik naar Engeland ben vertrokken ben ik onder de indruk geraakt van West Bromwich Albion en hoe goed ze het doen in de Premier League. Ik heb een goed gesprek gehad met Toni Pulis (de trainer van West Bromwich Albion, red.) en hij heeft me overtuigd dat dit een goede stap voor mij en de club is", legt Lindegaard zijn overstap uit.

Lindegaard werd in 2010 overgenomen van het Noorse Aalesunds FK, waar hij bijna zestig wedstrijden voor keepte. Bij Manchester United was de Deen lang derde keeper, maar uiteindelijk kwam hij tot een kleine dertig wedstrijden. Met de overstap naar West Bromwich Albion staat er nu een streep onder zijn jaren bij Manchester United.

"Ik was er erg op gebrand om deze deal af te ronden, zodat ik me kon concentreren op dat wat het meeste betekent voor mij, het voetballen." Het vertrek van Lindegaard is opmerkelijk te noemen, aangezien Manchester United hoogstwaarschijnlijk later op de maandagavond David De Gea kwijtraakt aan Real Madrid. In de deal met de Spaanse club is echter ook de komst van Keylor Navas opgenomen. Hij mag de concurrentie aangaan met Sergio Romero.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner