08.10.2015 20:33

Chelsea pikt reservedoelman Amelia gratis op

Chelsea heeft zich per direct versterkt met Marco Amelia. De 33-jarige goalie komt transfervrij naar Londen en is vooral gehaald om het gat dat de langdurig geblesseerde Thibaut Courtois heeft laten vallen, op te vullen. Naar verluidt zit de Italiaan tegen Aston Villa al op de bank.

Courtois viel tijdens een training met het Belgische nationale elftal geblesseerd uit en na onderzoek bleek dat hij minimaal tot en met de winterstop is uitgeschakeld. Chelsea verkocht voordat het seizoen begon Petr Čech aan Arsenal, waardoor het zonder ervaren tweede keeper kwam te zitten. Jamal Blackman zat de afgelopen weken op de bank bij de huidige landskampioen in Engeland, terwijl Asmir Begović de eerste keeper in Londen werd.

Met Amelia heeft José Mourinho zijn gewenste ervaring binnen. De Portugees wilde niet gokken op een keeper met één wedstrijd in de League Cup achter zijn naam en ging op zoek naar een transfervrije keeper. Amelia voldeed aan alle eisen, aangezien hij ervaring heeft in Champions League, speelde voor topclubs en beschikbaar was. Amelia was transfervrij nadat zijn contract bij AC Perugia Calcio afgelopen zomer afliep. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner