19.11.2015 19:32

Midtjylland gaat met Ajax-target aan de haal

Václav Kadlec zet zijn carrière voort in Denemarken. De spits, die lang in de belangstelling stond van Ajax, heeft zijn handtekening onder een contract voor vier jaar gezet bij het Deense FC Midtjylland. Kadlec is afkomstig van Eintracht Frankfurt, waar hij zeer weinig speeltijd kreeg sinds het begin van dit seizoen. Het nieuwe contract van Kadlec gaat per 1 januari 2016 in.

De Tsjech debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van Sparta Praag en liet een behoorlijk scorend vermogen zien op de Europese velden. In 2013 besloot Eintracht Frankfurt om Kadlec naar de Bundesliga te halen, maar het avontuur van Kadlec in Duitsland werd geen groot succes.

In zijn eerste seizoen speelde hij nog net geen dertig wedstrijden in het shirt van zijn nieuwe werkgever, met acht doelpunten als eindresultaat. Vorig seizoen bleef de teller voor de winterstop echter op de vijf hangen, waarna Sparta Praag hem voor het resterende halfjaar weer in de armen sloot. In zijn thuisland begon Kadlec weer te scoren, met negen doelpunten in dertien competitiewedstrijden, maar bij terugkeer kon de spits opnieuw niet op speeltijd rekenen bij Eintracht Frankfurt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner