05.01.2016 10:59

AC Milan maakt terugkeer van Boateng officieel

Kevin-Prince Boateng is nu officieel speler van AC Milan. In december was het al zo goed als zeker dat de middenvelder zou terugkeren naar de Serie A, maar de Milanezen maken nu officieel melding van de transfer. Boateng komt transfervrij over van Schalke 04, waar zijn doorlopende contract werd verscheurd.

Boateng komt uit de jeugdopleiding van Hertha BSC en speelde voor bijvoorbeeld Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur, maar gerommel in de persoonlijke sfeer zorgde er altijd voor dat Boateng nooit definitief doorbrak. Van 2010 tot en met 2013 stond de Ghanees onder contract bij AC Milan en dat bleek uiteindelijk de beste periode uit zijn carrière.

De middenvelder keerde echter terug naar de Bundesliga, waar hij een contract tekende bij Schalke 04. In zijn eerste seizoen kwam de in Berlijn geboren voetballer nog tot 28 competitiewedstrijden, maar naarmate de tijd vorderde ging Boateng minder spelen. In het huidige seizoen speelde Boateng zelfs nog geen minuut voor Schalke 04, waardoor een vertrek de enige optie was.

AC Milan kan Boateng goed gebruiken in de strijd om het kampioenschap. De sterrenploeg lijkt eindelijk weer een keer mee te kunnen doen om de landstitel, maar staat wel zesde, met acht punten achterstand op koploper Inter. Het verschil in de Italiaanse top is dit seizoen bijzonder klein, waardoor Boateng een grote impact kan hebben met zijn terugkeer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner