05.01.2016 21:27

Belhanda op huurbasis naar Schalke 04

De Marokkaanse voetballer Younes Belhanda, momenteel onder contract bij Dynamo Kiev, is op weg naar het trainingskamp van Schalke 04 in Orlando. De international van Marokko ondergaat daar dinsdag een medische keuring. "Hij is onderweg", aldus Schalke-manager Horst Heldt. 

"Als hij de medische onderzoeken doorstaat en de formaliteiten zijn afgerond kan men ervan uitgaan dat we Belhanda tot het einde van het seizoen huren", aldus Heldt. De 25-jarige middenvelder werd in 2012 met HSC Montpellier kampioen van de Franse Ligue 1 en werd verkozen tot talent van het jaar. In 124 wedstrijden maakte de middenvelder in totaal 26 doelpunten. Hij vertrok daarna naar Dynamo Kiev en de afgelopen 2,5 jaar speelde Belhanda 88 wedstrijden voor de Oekraïnse recordkampioen. Daarin scoorde hij elf treffers.

"We willen de concurrentie binnen het team verder verhogen", zegt hoofdtrainer Andre Breitenreiter. Younes Belhanda kan offensief in het centrum spelen, maar ook aan de zijkanten. Hij is snel, dynamisch en heeft een goed doelpunten- en assist gemiddelde."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner