18.01.2016 11:50

Leicester City haalt defensieve kracht Amartey

Leicester City heeft de tweede, grote winteraankoop binnen. Na Demerai Gray komt Daniel Amartey de selectie van de verrassing in de Premier League versterken. Amartey is een Ghaneese krachtpatser, die als controleur en centrum verdediger kan spelen. Zijn oude club FC Kopenhagen heeft de transfer inmiddels bevestigd, Leicester City moet nog een persoonlijk akkoord bereiken met Amartey.

Het is daarom ook nog niet bekend voor hoeveel jaar de voetballer heeft getekend. Leicester City betaalt naar verluidt acht miljoen euro voor Amartey, die sinds zijn komst naar de club als sterkhouder wordt bestempeld. De rechtsbenige voetballer werd door Djurgårdens IF in 2013 naar Europa gehaald, waarna Amartey uitgroeide tot international van Ghana.

Leicester City verrast dit seizoen vriend en vijand door na ruim twintig competitiewedstrijden samen met Arsenal aan kop te gaan in de Premier League. De ploeg beschikt vooral over heel veel scorend vermogen, maar heeft met Amartey nu ook een extra optie voor de verdedigende taken. 

"We wensen Daniel het allerbeste in de Premier League en we zijn er zeker van dat hij een geweldige carrière gaat krijgen. We konden een transfer simpelweg niet weigeren, want dit was het beste voor de FC Kopenhagen en de speler zelf", stelt trainer Ståle Solbakken op de clubwebsite van FC Kopenhagen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner