18.01.2016 20:25

Amrabat rondt zijn transfer naar Watford af

Nordin Amrabat maakt per direct de overstap naar de Premier League. De Marokkaanse oud-speler van onder andere VVV-Venlo en PSV tekent voor 3,5 jaar bij Watford, dat hem overneemt van het Spaanse Màlaga CF. Amrabat had een clausule van acht miljoen euro in zijn contract staan, waar Watford geen problemen mee had.

Quique Flores, die Amrabat als trainer in Spanje heeft zien voetballen, is blij met zijn aankoop. "Hij heeft de kwaliteiten die we zoeken in een speler. Hij kan op nummer tien spelen, de bal vasthouden en hij is wendbaar. Hij heeft de kracht van een spits, waardoor hij kan ontsnappen aan de verdedigende linie van de tegenstander."

Amrabat speelde een kleine honderd wedstrijden in de Eredivisie, voordat hij in 2011 van PSV naar Turkije vertrok. Hij speelde voor kort voor Kayserispor, maar na een jaar kwam Galatasaray al aan de deur. De in Nederland geboren aanvaller speelde twee jaar met succes voor de Turkse topploeg, maar werd toen verhuurd aan Màlaga. In Spanje maakte Amrabat een dusdanig goede indruk, dat de Spaanse ploeg hem besloot te kopen. Bij de club had hij nog een contract tot medio 2019, maar dat verruilt hij dus met een contract bij Watford.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner