26.01.2016 18:39

Adebayor vindt onderdak bij Crystal Palace

Emmanuel Adebayor maakt het seizoen af in dienst van Crystal Palace. De middenmoter in de Premier League pikt de Afrikaanse spits gratis op, nadat enkele maanden geleden zijn contract bij Tottenham Hotspur werd verscheurd.

Aan het begin van het huidige seizoen moest Adebayor, grootverdiener in de selectie van de Spurs, zijn rugnummer al inleveren bij de club. Twee maanden later had de spits nog steeds geen minuten gemaakt in het eerste elftal, waarna op 12 september zijn contract werd verscheurd. Sindsdien zat de aanvaller uit Togo zonder club, maar Crystal Palace slaat dus per direct toe.

Met 96 doelpunten in 230 Premier League-wedstrijden is Adebayor nog steeds een grote naam in Engeland. De Afrikaan speelde voor clubs als Arsenal, Manchester City en Real Madrid, maar het laatste seizoen waarin de aanvalsleider boven zichzelf uitsteeg was in 2007/2008, toen hij 24 keer scoorde in het shirt van Arsenal.

Adebayor heeft een contract tot aan het einde van het huidige seizoen getekend en gaat bij Crystal Palace met rugnummer 25 spelen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner