09.02.2016 15:47

'Chinezen bereiden nieuwe mega-aankoop voor'

Waar ADO Den Haag nog wacht op de Chinese miljoenen van clubeigenaar Hui Wang blijkt dat zijn landgenoten wel met geld willen smijten. Nu wil er een Chinese club Dimitry Payet van West Ham United voor 48 miljoen overnemen.

Begin van deze maand werd de Colombiaan Jackson Martínez gepresenteerd bij Ghuangzhou Evergrande. Hij kostte de club 42 miljoen, een recordbedrag. Als de bronnen van Sky Sports kloppen dan wordt dat record al snel weer verbroken. Zonder een club te noemen meldt journalist Kaveh Solhekol dat er een bod van 48 miljoen euro onderweg is naar West Ham United.

Dat bod is bedoeld om Dimitry Payet naar China te halen. Naast dat het bijna vijftig miljoen euro wil betalen voor de speler krijgt de hoofdrolspeler een maandsalaris van 175.000 euro per week. De aanvaller maakt dit seizoen een goede indruk in de Premier League. Hij scoorde zes keer in achttien competitieduels. Payet kwam begin van het seizoen over van Olympique Marseille. 

Overigens is de Fransman niet de enige die flink kan cashen. Ook FC Barcelona-speler Dani Alves kan een fortuin verdienen in Azië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner