26.05.2016 14:51

Fischer bevestigt: "Ik heb woensdag getekend"

Viktor Fischer schreeuwt het uit als hij de 3-0 maakt tegen FC Twente. (01-05-2016)
Viktor Fischer schreeuwt het uit als hij de 3-0 maakt tegen FC Twente. (01-05-2016)

De clubs hebben het officieel nog niet gemeld, maar Viktor Fischer speelt volgend seizoen bij Middlesbrough. De aanvaller heeft tegenover het Deense TV2 OJ zijn transfer naar Engeland wereldkundig gemaakt.

Ajax ontvangt een transfersom van zo’n vijf miljoen euro voor Fischer. Hij had nog een eenjarig contract in Amsterdam. De 21-jarige speler tekent bij de promovendus een contract voor drie seizoenen. "Ik heb woensdag mijn contract getekend. Ik heb er altijd van gedroomd om voor een Engelse topclub te spelen. Nu begin ik bij Middlesbrough, wat voor mij op dit moment een mooie club is, met een aantal grote uitdagingen."

De Deen hoopt een basiskracht te zijn bij de Engelse ploeg, maar garanties op speeltijd heeft hij niet gekregen. "Ze kopen me omdat ze denken dat ik een meerwaarde kan zijn voor de ploeg, maar er zijn natuurlijk geen beloftes gemaakt over een basisplaats. Het is aan mij om te laten zien dat ik een versterking ben." Bij Ajax kwam Fischer tot 79 competitiewedstrijden, hij scoorde hierin 24 keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner