08.06.2016 13:41

Kramer na één seizoen terug bij Gladbach

Christoph Kramer is gefocust tijdens het competitieduel 1. FC Köln - Bayer Leverkusen (10-04-2016).
Christoph Kramer is gefocust tijdens het competitieduel 1. FC Köln - Bayer Leverkusen (10-04-2016).

Christoph Kramer keert na één seizoen bij Bayer Leverkusen terug bij Borussia Mönchengladbach. De middenvelder tekent bij Borussia Mönchengladbach een contract voor vijf seizoenen.

Kramer doorliep de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen, maar werd tussen 2011 en 2013 op huurbasis overgedaan aan VfL Bochum. Tussen 2013 en 2015 kreeg Kramer op huurbasis een podium bij Borussia Mönchengladbach. Een jaar geleden keerde hij terug bij Bayer Leverkusen, waar hij steevast kon rekenen op een basisplaats, maar nu keert hij terug bij Borussia Mönchengladbach.

In Mönchengladbach schopte Kramer het tot international. Hij speelde in 2014 de WK-finale namens Duitsland, maar moest zich destijds na 31 minuten later vervangen met een hoofdblessure. Joachim Löw doet tijdens het EK in Frankrijk echter geen beroep op de verdedigende middenvelder. Bij Borussia Mönchengladbach is Kramer een welkome versterking, want de Duitse club moest in een eerder stadium al afscheid nemen van de middenvelders Håvard Nordtveit (West Ham United) en Granit Xhaka (Arsenal).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner