25.06.2016 15:32

'Ajax en Swansea akkoord over Van der Hoorn'

Ajax-verdediger Mike van der Hoorn is eerder bij de bal dan zijn tegenstander van FC Groningen, Alexander Sørloth. (14-02-2016)
Ajax-verdediger Mike van der Hoorn is eerder bij de bal dan zijn tegenstander van FC Groningen, Alexander Sørloth. (14-02-2016)

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Mike van der Hoorn zijn overstap naar de Premier League afrondt. Ajax en Swansea City hebben volgens de geruchten een akkoord bereikt over de transfersom, het is nu aan de speler zelf.

Volgens Voetbal International is het snel gegaan, nadat de formatie uit Wales zich deze week in Amsterdam meldde voor de robuuste mandekker. Er is nagenoeg een akkoord bereikt tussen de Eredivisionist en de club uit de Premier League, daarna kan Van der Hoorn in gesprek gaan met Swansea City over zijn voorwaarden voor een contract.

Van der Hoorn mag vertrekken bij Ajax, aangezien hij geen basiskracht is en beschikt over een contract dat tot medio 2017 doorloopt. Daardoor is het voor de Amsterdammers aantrekkelijk om de centrumverdediger deze transferperiode nog te verkopen. De in Almere geboren voetballer kwam in 2013 voor vier miljoen euro over van FC Utrecht, Ajax vraagt nu naar verluidt twee miljoen euro voor Van der Hoorn.

Swansea City werd afgelopen seizoen twaalfde in de Premier League en is sinds kort in handen van Amerikaanse investeerders.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner