01.07.2016 19:45

Stekelenburg volgt trainer Koeman naar Everton

Maarten Stekelenburg zet zijn carrièrre voort bij Everton. De 33-jarige goalie maakt de overstap van Fulham naar de club uit de Premier League, waar Ronald Koeman de nieuwe trainer is. Stekelenburg is de eerste aankoop van Koeman, hij tekent een contract voor drie seizoenen. Afgelopen seizoen stond Stekelenburg onder contract bij Southampton, waar Koeman de trainer was.

De Nederlandse sluitpost kreeg in het begin van het seizoen 2015/2016 veel speeltijd bij The Saints, aangezien eerste doelman Fraser Forster geblesseerd was. Toen de Engelsman weer fit was, schoof Stekelenburg op in de pikorde. In totaal keepte Stekelenburg 36 wedstrijden in de Premier League, in zijn gehele carrière staat de goalie op bijna vierhonderd officiële clubwedstrijden.

"Ik ben erg blij, de zaken zijn erg snel gegaan de laatste paar dagen. Ronald Koeman tekende een contract bij Everton en een paar dagen later belde hij mij of ik hem wilde volgen. Daarna was het geen moeilijke beslissing. Hij is een van de beste coaches, hij zegt waar het op staat. Hij is eerlijk en hij heeft vertrouwen in mij, dat vind ik ook erg belangrijk", aldus Stekelenburg op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner