05.07.2016 12:05

'Bayern-mandekker hard op weg naar Juve'

Medhi Benatia speelt aankomend seizoen waarschijnlijk voor Juventus. De mandekker komt over van FC Bayern München en zal in eerste instantie gehuurd worden door de Italiaanse grootmacht.

Volgens Gazzetta dello Sport is de deal op een haar na afgerond. Het Italiaanse medium weet dat Benatia in eerste instantie gehuurd zal worden voor een bedrag van twee miljoen euro. Als Benatia bevalt in Turijn, dan kan Juventus de verdediger over een jaar voor zestien miljoen euro definitief overnemen van Bayern München.

Voor Benatia zou een transfer naar Juventus een terugkeer naar Italië betekenen. Twee seizoenen geleden verruilde de international van Marokko AS Roma namelijk voor Bayern München. De verdediger kampte in München veelal met blessureleed en kwam daardoor slechts tot 29 competitiewedstrijden in dienst van Bayern München. Na de komst van Mats Hummels (Borussia Dortmund) is Benatia bovendien overbodig geraakt. Hummels zal dit seizoen bij Bayern München een centraal duo vormen met Jérôme Boateng.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner