10.07.2016 11:59

'Southampton haalt Højbjerg naar Engeland'

Pierre-Emile Højbjerg staat voor een nieuwe stap in zijn carrière. Het talent van Bayern München, dat hem in 2012 uit de jeugdopleiding van Brøndby IF wegplukte, lijkt op weg naar de Premier League te zijn, waar Southampton de portemonnee trekt.

Volgens het Duitse Kicker willen The Saints, die trainer Ronald Koeman deze zomer zagen vertrekken naar Everton, maar liefst vijftien miljoen euro neerleggen voor de twintigjarige middenvelder uit Denemarken. Højbjerg debuteerde op zeventienjarige leeftijd al in het shirt van Bayern München, maar werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan andere clubs in de Bundesliga.

Zo speelde Højbjerg afgelopen seizoen in het shirt van Schalke 04, daarvoor maakte hij onderdeel uit van de selectie van FC Augsburg. Met de toenemende concurrentie, supertalent Renato Sanches komt voor tientallen miljoenen over van SL Benfica, lijkt de toekomst van Højbjerg in Beieren bijzonder somber te zijn. Bij Bayern München heeft de zeventienvoudig international van Denemarken nog een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner