14.07.2016 21:23

Guardiola wil Stones bij Everton wegkapen

Everton-speler John Stones schreeuwt het uit na een overwinning op Newcastle United. (26-12-2015)
Everton-speler John Stones schreeuwt het uit na een overwinning op Newcastle United. (26-12-2015)

John Stones staat voor een vertrek bij Everton. Manchester City heeft de club van Ronald Koeman laten weten de 22-jarige verdediger graag over te willen nemen.

Everton is desondanks niet van plan Stones zomaar te laten gaan. Manchester City zou tenminste zestig miljoen euro op tafel moeten leggen voordat een transfer bespreekbaar is, zo meldt het Engelse Sky Sports. The Citizens zouden inmiddels bereid zijn om dat bedrag te betalen voor de centrale verdediger. Stones heeft zelf al aangegeven wel oren te hebben naar een vertrek bij Everton. Manchester City heeft met Ilkay Gündogan, Aaron Mooy, Nolito en Oleksandr Zinchenko al vier nieuwe spelers gecontracteerd, maar de club van Pep Guardiola lijkt nog lang niet uitgewinkeld.

Stones wordt maandag weer verwacht op de training van Everton, nadat de verdediger actief was met Engeland op EK in Frankrijk. De verdediger kwam niet in actie tijdens het toernooi, maar was afgelopen seizoen in Liverpool wel een sterkhouder. Stones speelde vorig jaar 33 wedstrijden in de Premier League. Everton nam de mandekker in de winterstop van 2013 over van Barnsley FC. Chelsea deed het afgelopen seizoen nog drie pogingen om Stones te contracteren, maar slaagde daar niet in. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner