14.07.2016 22:18

Ibe voor recordbedrag naar Bournemouth AFC

Jordon Ibe heeft de 1-0 voor Liverpool gescoord in een Europa League-wedstrijd tegen Rubin Kazan. (05-11-2015)
Jordon Ibe heeft de 1-0 voor Liverpool gescoord in een Europa League-wedstrijd tegen Rubin Kazan. (05-11-2015)

Jordon Ibe maakt voor een recordbedrag de overstap van Liverpool naar AFC Bournemouth. De Engelse aanvaller levert The Reds een transfersom van achttien miljoen euro op.

Bournemouth kwam vorig seizoen voor het eerst uit in de Premier League en haalde nooit eerder een speler voor zo'n hoog bedrag. Ibe tekende een contract voor vier jaar bij de nummer zestien van het afgelopen seizoen. De aanvaller vliegt direct naar de Verenigde Staten waar Bournemouth bezig is met een tournee. Ibe wordt de ploeggenoot Nathan Aké, die op huurbasis van Chelsea is overgekomen.

Ibe speelde afgelopen seizoen 27 duels in de Premier League voor Liverpool en maakte daarin één doelpunt. De aanvaller groeide nooit uit tot een vaste waarde op Anfield Road en werd eerder verhuurd aan Derby County en Birmingham City. De ploeg van Jürgen Klopp haalde met Sadio Mané al een extra aanvallende versterking binnen en daardoor was de kans op speelminuten voor Ibe nog kleiner geworden. Ibe komt voort uit de jeugdopleiding van Wycombe Wanderers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner