20.07.2016 19:10

Operatie kost Subotić een Engelse transfer

Neven Subotić maakt tegen alle verwachtingen in geen transfer naar de Premier League. De 27-jarige mandekker van Borussia Dortmund leek hard op weg naar promovendus Middlesbrough FC, maar moet geopereerd worden.

De huidige werkgever van Subotić laat via de officiële kanalen weten dat de verdediger onder het mes moet voor een operatie aan zijn ribbenkast. Volgens Borussia Dortmund is Subotić daarmee tot 2017 uitgeschakeld, waardoor een eventuele transfer geen doorgang vindt. Subotić werd deze zomer vooral gelinkt aan Middlesbrough, dat volgens de geruchten al een akkoord bereikte met de Duitse topclub over een transfersom van ongeveer tien miljoen euro.

De club promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste voetbalniveau van Engeland en heeft daardoor veel te besteden. Zo haalde Middlesbrough Víctor Valdés, huurde het deze woensdag Álvaro Negredo en nam het Viktor Fischer van Ajax over. Daarnaast plukten de Engelsen Marten de Roon weg uit Italië. Het is niet bekend of Middlesbrough de pijlen nu richt op een andere centrale verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner