21.07.2016 12:04

Götze keert definitief terug bij Dortmund

Mario Götze keert terug bij Borussia Dortmund. De aanvallende middenvelder komt over van FC Bayern München en tekent in Duitsland een contract tot de zomer van 2020.

Drie seizoenen geleden verruilde Götze Borussia Dortmund voor Bayern München, maar nu keert Götze terug naar de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Bayern München betaalde destijds 37 miljoen euro voor de middenvelder, die ook in de spits uit de voeten kan. Naar verluidt moet Borussia Dortmund nu een bedrag tussen de 22 en 28 miljoen euro betalen.

"Mijn transfer in 2013 was een bewuste keuze", aldus Götze op de clubsite van Borussia Dortmund. "Ik heb geen spijt van die transfer gehad, maar ik kan goed begrijpen dat de fans niet blij met mij zijn geweest. Ik hoop echter dat de supporters mij nu met open armen zullen ontvangen. Ik hoop dat ik Borussia Dortmund het beste van mezelf kan geven. Ik ga alles geven voor de club en voor de fans van Borussia Dortmund", aldus de Duitser. 

Götze had tijdens zijn eerste twee seizoenen een basisplaats bij Bayern München, maar het afgelopen seizoen kon de middenvelder niet rekenen op veel speeltijd van Pep Guardiola. De middenvelder speelde slechts veertien competitiewedstrijden namens de Zuid-Duitsers, daarin wist hij drie keer te scoren.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner