22.07.2016 15:36

Liverpool verrast met komst 39-jarige goalie

Alexander Manninger verdedigt zijn doel in het duel tegen HSV (14.05.2014).
Alexander Manninger verdedigt zijn doel in het duel tegen HSV (14.05.2014).

Doelman Alexander Manninger benadert de veertig jaar, maar heeft in de herfst van zijn carrière nog een droomtransfer te pakken. Bij Liverpool zet de Oostenrijkse doelverdediger zijn handtekening onder een contract van één jaar.

En dat is een droomtransfer waar Manninger stiekem op had gehoopt, maar niet meer op had gerekend. "Het was voor mij een verrassing. Ik had het nog niet opgegeven, ik had er nog geen punt achter gezet, ik wachtte nog op een telefoontje", laat de oud-doelman van onder andere Arsenal en Fiorentina weten op de clubwebsite van zijn nieuwe club. "Toen Liverpool belde, wilde ik het aanbod maar wat graag accepteren. Hier heb ik op gewacht."

"Natuurlijk heb ik nog wat in petto, maar ik kan niet drie of vier jaar pushen voor een plek onder de lat. Het is voor mij niet meer mogelijk om vijftig wedstrijden per jaar te spelen. Als er echter een beroep op mij gedaan wordt, zal ik er staan", besluit de doelman zijn verhaal. Manninger verlaat zijn club FC Augsburg dus voor een avontuur in Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner