23.07.2016 13:50

'Mahrez alsnog op weg naar Engelse topclub'

Na een overduidelijke piek in zijn carrière lijkt Riyad Mahrez alsnog op weg naar een andere club. Alhoewel Leicester City-trainer Claudio Ranieri stellig was over het feit dat hij zou blijven, lijkt de Algerijn op weg naar Arsenal voor een hoog bedrag.

"Ja, hij wil blijven", stelde Ranieri afgelopen week nog in een interview. Eurosport meldt zaterdag echter dat Leicester City een bod van vijftig miljoen euro niet kon weigeren. Mahrez kwam in 2014 voor nog geen vijfhonderdduizend euro naar The Foxes en scoorde afgelopen seizoen maar liefst zeventien keer in de Premier League. Mede dankzij hem werd de club voor het eerst in de historie kampioen van Engeland.

Mocht Mahrez inderdaad vertrekken, dan is het de derde sterkhouder van Leicester City die bij de club vertrekt na het kampioenschap. Eerder ging N'Golo Kanté naar Chelsea, terwijl Steve Walsh, die als scout en assistent-manager het meesterbrein achter het kampioenenelftal wordt genoemd, is weggekocht door Liverpool, waar hij directeur wordt. Leicester City gaat daardoor met een afgezwakt elftal de Champions League in, topscorer Jamie Vardy lijkt wel te blijven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner