23.07.2016 14:25

'Publiekslieveling Kolo Touré naar Schotland'

Celtic gaat mogelijk aan de haal met de transfervrije Kolo Touré. De mandekker uit Ivoorkust heeft geen werkgever nadat deze zomer zijn contract bij Liverpool afliep. Volgens de geruchten is de kampioen uit de Premiership de nieuwe werkgever van Touré.

De 35-jarige mandekker, die in 2002 door Arsenal naar Europa werd gehaald, speelde zes jaar geleden zijn laatste, volledige seizoen, daarna kwam hij niet bijzonder veel meer aan de bak in dienst van Manchester City en Liverpool. Wel speelde Touré, die door fans vaak op karakteristieke wijze wordt bezongen, afgelopen seizoen de finale van de Europa League, waarin hij met Liverpool van Sevilla verloor.

Dit alles is voor Celtic geen probleem, meldt Sky Sports. De Schotten krijgen komend seizoen weer fikse concurrentie erbij in de vorm van Rangers FC, dat na het faillissement weer is opgeklommen tot het hoogste voetbalniveau in Schotland. Celtic werd de afgelopen vier seizoenen, zonder Glasgow Rangers, kampioen. Brendan Rodgers, die van 2013 tot en met 2015 met Touré werkte, is de nieuwe trainer van Celtic.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner