24.07.2016 15:15

Scholes hekelt megabedrag voor komst Pogba

Paul Pogba baalt van een gemiste kans tijdens de finale van de Coppa Italia tussen AC Milan en Juventus (21-05-2016).
Paul Pogba baalt van een gemiste kans tijdens de finale van de Coppa Italia tussen AC Milan en Juventus (21-05-2016).

De kans is groot dat Paul Pogba de overstap gaat maken naar Manchester United. De middenvelder van Juventus kost naar verluidt 102 miljoen euro. United-icoon Paul Scholes vindt Pogba dat bedrag niet waard.

De oud-middenvelder van Manchester United vindt dergelijke transferbedragen alleen passen bij spelers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Pogba komt volgens Scholes niet in de buurt van dat succesvolle tweetal. "Ik vind hem gewoon geen 102 miljoen euro waard", zei Scholes tegenover SportWitness. "Voor dat soort bedragen wil je een speler die 50 doelpunten per seizoen maakt, zoals Ronaldo of Messi. Pogba komt voorlopig niet in de buurt van een dergelijke transferwaarde."

In 2012 vertrok Pogba bij Manchester United omdat uitgerekend Scholes terugkeerde bij United. De middenvelder was al gestopt met voetballen, maar besloot tot een rentree in de Premier League. Het transfervrije vertrek van Pogba wordt oud-coach Alex Ferguson behoorlijk aangerekend, maar volgens Scholes was de keuze van toen juist. "Hij was een zeer getalenteerde speler, maar zoals ik het begrepen heb vroeg hij veel te veel geld voor een speler van zijn leeftijd die bovendien nog nauwelijks in actie was gekomen in het eerste elftal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner