25.07.2016 21:13

Stoke City stunt met de komst van Joe Allen

Joe Allen zet zijn carrière na een uitstekend Europees kampioenschap in Frankrijk voort in de Premier League. De 26-jarige Welshman maakt de overstap van Liverpool naar Stoke City, waar hij een vijfjarig contract tekent. De club betaalt maximaal 15,5 miljoen euro voor Allen.

De aanvallende middenvelder was samen met Gareth Bale, Aaron Ramsey en Ashley Williams een sterkhouder in het team van Wales, dat de halve finale haalde op het Europese eindtoernooi. Allen werd door de UEFA gekozen in het team van het toernooi, maar op clubniveau was de rechtspoot klaar bij Liverpool. De club had hem niet meer nodig en zette Allen in de etalage.

"Het is heel erg snel gegaan de afgelopen 48 uur, maar ik ben ontzettend blij dat ik eindelijk mijn handtekening heb kunnen zetten. Ik was erg blij toen ik hoorde dat de club interesse in me had, daarna was het niet moeilijk om een beslissing te maken. Ik ben ongelooflijk enthousiast over mijn toekomst bij Stoke City." Allen zette zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij Swansea City, hij speelde sinds 2012 voor Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner