02.08.2016 19:20

Koeman heeft goede 'balveroveraar' binnen

Idrissa Gueye (r.) probeert Adnan Januzaj namens Aston Villa van de bal te zetten. (14-8-2015)
Idrissa Gueye (r.) probeert Adnan Januzaj namens Aston Villa van de bal te zetten. (14-8-2015)

Everton heeft met Idrissa Gueye een nieuwe middenvelder binnengehaald. De club uit Liverpool betaalt 8,4 miljoen euro aan Aston Villa en Gueye ondertekent een contract voor vier seizoenen.

Trainer Ronald Koeman is tevreden over de komst van Gueye naar Everton. "Idrissa haalt het niveau van onze selectie omhoog en dat is precies wat we willen. Hij was vorig seizoen een van de beste balveroveraars van de Premier League en kan heel goed drukzetten. Ik ben erg blij met zijn komst", reageert Koeman op de site van Everton. Ook Gueye zelf is content met zijn transfer naar de club uit Liverpool. "Everton is een grote club met veel grote spelers. De manager wilde me bovendien erg graag hebben."

De 26-jarige middenvelder gaat bij Everton met de naam Gana op zijn shirt spelen. Gueye, international van Senegal, was vorig seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Aston Villa. De club degradeerde aan het eind van het seizoen naar het Championship, waardoor de middenvelder slechts één jaar in Birmingham speelde. Aston Villa nam hem vorige zomer over van het Franse Lille OSC. Gueye kwam afgelopen seizoen tot 35 competitiewedstrijden in Premier League. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner