03.08.2016 09:15

'Barcelona en Dortmund willen Gomez halen'

Mario Gomez als speler van Fiorentina tijdens een competitiewedstrijd tegen Sampdoria. (04-04-2015)
Mario Gomez als speler van Fiorentina tijdens een competitiewedstrijd tegen Sampdoria. (04-04-2015)

Mario Gomez staat in de nadrukkelijke belangstelling van Borussia Dortmund en FC Barcelona. De Duitse spits speelde afgelopen seizoen voor Beşiktaş, maar ziet een terugkeer naar het onrustige Turkije niet meer zitten.

Gomez werd vorig seizoen door ACF Fiorentina verhuurd aan de Turkse club, die de spits maar wat graag terug ziet komen. De clubleiding van Beşiktaş heeft echter weinig hoop op een langer verblijf van de Duitser. "De komst van Gomez wordt voor ons een moeilijk verhaal. Hij heeft twee aanbiedingen op zak van FC Barcelona en Borussia Dortmund", laat een woordvoerder van de club weten aan Turkse media.

De EK-ganger van Duitsland was afgelopen seizoen op schot in Turkije. Gomez was goed voor 26 competitiedoelpunten en had daarmee een belangrijk aandeel in de landstitel van Beşiktaş. De spits ziet het door alle onrust in Turkije niet zitten om opnieuw te gaan spelen voor Beşiktaş. Ook een terugkeer bij Fiorentina kan op weinig enthousiasme van Gomez rekenen, die hoopt dat zijn tot 2017 doorlopende contract ontbonden kan worden.

Ook West Ham United zou in de markt zijn geweest om Gomez over te nemen, maar door die geruchten kan een dikke streep. "Ik heb vanmorgen met Slaven Biliç (trainer van West Ham, red.) gesproken. Hij heeft mij verteld dat ze geen interesse in Gomez hebben", stelt de woordvoerder van Beşiktaş.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner