04.08.2016 20:47

'Arsenal en Chelsea hengelen naar Mustafi'

Shkodran Mustafi kan binnenkort de overstap maken naar de Premier League. De Duitse verdediger speelt nu nog bij Valencia, maar Arsenal en Chelsea zijn geïnteresseerd om Mustafi over te nemen van de Spaanse club.

Mustafi staat al langere tijd op de radar van Arsenal, maar volgens de BBC is ook Chelsea in de markt voor de verdediger. Beide clubs hebben nog geen officieel bod uitgebracht op Mustafi, die sinds de zomer van 2014 voor Valencia speelt. De Spaanse club nam de Duitser toen over van Sampdoria. Afgelopen seizoen kwam Mustafi tot dertig wedstrijden in de Primera División, waarin hij twee doelpunten maakte.

Arsenal is naarstig op zoek naar een nieuwe verdediger, omdat aanvoerder Per Mertesacker voor langere tijd uit de roulatie is vanwege een zware knieblessure. De Londenaren zullen voor Mustafi waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten. De verdediger heeft nog een tot contract dat doorloopt tot medio 2019. Bovendien zijn Arsenal en Chelsea niet de enige geïnteresseerde clubs.

Mustafi was met Duitsland actief op het EK Voetbal in Frankrijk. Het jeugdproduct van Hamburger SV speelde mee tijdens de wedstrijden van Die Mannschaft tegen Oekraïne en in de halve finale tegen Frankrijk. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner