10.08.2016 19:09

Aanwinst vol lof: "Koeman is een legende"

Ashley Williams in actie voor Wales tijdens de halve finale van het EK tegen Portugal. (06-07-2016)
Ashley Williams in actie voor Wales tijdens de halve finale van het EK tegen Portugal. (06-07-2016)

Everton heeft razendsnel gehandeld op de transfermarkt. De club van Ronald Koeman verkocht woensdag John Stones aan Manchester City en heeft met Ashley Williams de gewenste vervanger binnengehaald. De verdediger komt per direct over van Swansea City.

Williams stond al langere tijd op het lijstje van Everton, maar Swansea zag niets in een vertrek van hun aanvoerder. Beide clubs bereikten woensdag alsnog een akkoord over de transfer van de 31-jarige verdediger. De transfersom bedraagt naar verluidt veertien miljoen euro. "Everton is een geweldige club met een ongelooflijke manager", laat Williams weten op de website van zijn nieuwe club.

De Welshman tekende voor drie jaar in Liverpool en kijkt uit naar de samenwerking met Koeman. "Hij is een legende in het wereldvoetbal en ik vind dat de club de juiste kant opstuurt. Ik wil er deel van uitmaken. Koeman is een van de beste mandekkers aller tijden, dus ik sta te popelen om van hem te leren. Ik kan niet wachten om te beginnen op Goodison Park."

Ook Koeman is blij met de komst van de routinier, die deze zomer nog de halve finale van het EK wist te bereiken als international van Wales. "Hij is een leider, dat heeft hij getoond bij Swansea City en bij de nationale ploeg van Wales. We willen hem een nieuwe uitdaging bieden bij Everton", laat de Nederlandse oefenmeester weten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner