12.08.2016 20:21

RSC Anderlecht verliest Defour aan Burnley FC

Steven Defour krijgt een directe rode kaart in de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea op het Wereldkampioenschap in Brazilië. (26-6-2014)
Steven Defour krijgt een directe rode kaart in de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea op het Wereldkampioenschap in Brazilië. (26-6-2014)

Steven Defour vervolgt zijn loopbaan in Engeland. De middenvelder laat RSC Anderlecht achter zich en gaat een contract tekenen bij Burnley FC. Dat melden beide clubs via hun officiële kanalen.

De 28-jarige Defour gaat bij de Engelse promovendus een contract voor vier seizoenen tekenen. The Clarets maken naar verluidt zo'n acht miljoen euro over aan de Belgen. Defour wilde graag vertrekken uit Brussel. Zijn slechte relatie met de supporters van Paarswit was voor hem de reden om een transferverzoek in te dienen.

Defour speelde twee seizoenen bij RSC Anderlecht, maar die twee seizoenen waren geen groot succes. Mede door zijn verleden bij Standard Luik was hij zeker niet geliefd bij de fans in het Constant Vanden Stockstadion. Uiteindelijk kwam Defour in Brusselse dienst tot 85 officiële duels, waarin hij elf keer scoorde.

In de zomer van 2014 stond Defour nog in de belangstelling van PSV. Destijds vertrok hij echter bij FC Porto om een avontuur aan te gaan bij Anderlecht. Naar alle waarschijnlijkheid zal Defour zondag of maandag worden gepresenteerd op Turf Moor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner